Според най-новите данни на App Annie, поставените в последното тримесечие

...
Според най-новите данни на App Annie, поставените в последното тримесечие
Коментари Харесай

Свалянията на Android и iOS приложения през Q1 2018 - рекордните 27.5 милиарда пъти

Според най-новите данни на App Annie , поставените в последното тримесечие на 2017 година върхове за най-вече сваляния на мобилни приложения са били усъвършенствани още в първото тримесечие на тази година.

За интервала януари-март 2018 година свалянията през Apple App Store и Гугъл Play Store са се нараснали с 10 % за същия интервал предходната година и са достигнали рекордните 27.5 милиарда даунлоуда. Успоредно с това заплащанията по приложения също са скочили с 22 % за същия интервал и тогава са изхарчени 18.4 милиарда $.

По обясними аргументи, свалянията за Q1 2018 от Гугъл Play Store са доста повече от тези от Apple App Store – 19.2 милиарда против 8.2 милиарда. Това значи, че Android потребителите са свалили 135 % повече приложения, в сравнение с тези с iOS.

По също толкоз обясними аргументи, Apple App Store е отчел 85 % повече доходи от Гугъл Play Store сред януари и март.

Категориите Music & Audio и Entertainment са с максимален напредък на свалянията за Android, до момента в който за iOS максимален е ползата към Health & Fitness. Като местоположения, най-вече се смъкват Android приложения от Съединените щати, до момента в който iOS приложенията се търсят най-вече в Съединени американски щати, Русия и Турция.

И най-после нещо любопитно – междинният смарт телефон консуматор употребява приложения по три часа дневно , което е безумно, като се замисли човек, а на месец отваря по 40 приложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР