Според национално изследване, инициирано от LG Electronics България, едва 15,3%

...
Според национално изследване, инициирано от LG Electronics България, едва 15,3%
Коментари Харесай

Едва 15,3% от българите са достатъчно информирани за състоянието на въздуха


Според национално проучване, инициирано от LG Electronics България, едвам 15,3% от българите имат задоволителна осведоменост за положението на въздуха, като огромната част от интервюираните имат единствено най-обща информация.

Като съществени замърсители на въздуха жителите показват колите, битовото отопление и индустриалните предприятия, а прогнозите и упованията на обществото са, че в идващите три години обстановката ще продължи да се утежнява. Цели 92% от интервюираните са уверени, че качеството на въздуха не се трансформира и казусът се задълбочава. Делът на тези, които са на мнение, че градовете не взимат верните ограничения за справяне със обстановката също е доста висок – цели 80%.

Фактите сочат, че 62,5% от хората са мощно обезпокоени за това какъв е въздухът, който дишат, а процентът на тези, които са мощно отрицателно настроени е също толкоз забележителен – 16,3%.

Ако сравним данните за чистотата на въздуха с тези, отразяващи дихателните и респираторни болести, ще установим, че 40,5% от популацията страдат от проблеми на дихателните органи (данни на Национален статистически институт за 2018). Основното терзание на хората е обвързвано с въздуха, който дишат на открито. Според 90% от интервюираните, това е главен фактор, който се отразява върху качеството на въздуха в домовете им.

И в случай че по-голямата част от запитаните участници в проучването споделят, че имат най-обща информация за качеството на въздуха, става известно, че тези, които са наясно по какъв начин могат да се оправят с казуса, имат също толкоз генерална визия във връзка с ограниченията, които биха могли да подхващат.

61,8% от интервюираните показват, че имат обща информация за използването на пречистватели за въздух в дома. Като съществени преимущества на тези уреди българите показват здравословната среда и премахването на фините прахови частици. Българите са уверени в преимуществата на пречиствателите за въздух - 79,3% против едвам 1,1% скептици. Цели 81,8% биха тествали сходен апарат вкъщи без никакви терзания.

Най-важните характерности, които биха повлияли за избора на пречиствател се оказват преди всичко – равнището на шума, следвани от опцията за премахване на миризми и способността да улавят фините прахови частици. Функционалният и съвременен дизайн, както и функционалностите за деца също се подреждат измежду водещите аргументи при избор за огромната част от запитаните.

Предвид положението на въздуха в огромните градове, не е изненада, че настройките за покупка на подобен апарат, както и на тези, които демонстрират общ интерес към пречиствателите е доста висок. 88,8% персонално биха показали интерес към сходен артикул, 90,3% показват, че биха се доверили на пречиствател за въздух и 90% от интервюираните споделят, че биха потърсили спомагателна информация, по отношение на уреда. Сред характерностите, които биха предизвикали покупка у запитаните се подреждат опцията за култивиране на по-голям размер пространство, типа на филтъра, регулирането на мощността, Smart ThinQ функционалността и опцията за разчистване на разнообразни типове замърсители в няколко стъпки.

На тези настройки на потребителите, дават отговор LG Electronics България със своя пречиствател за въздух LG PuriCare, който е на пазара у нас от февруари предходната година. Той е подобаващ както за дома, по този начин и за офиса, а със своя съвременен и комфортен, цилиндричен дизайн обезпечава на потребителите функционалност с потенциал за филтриране на пространства от 90 кв.м. С безшумният режим на работа и способността за 360-градусова всмукване LG PuriCare доближава до всяко кътче на помещението, в което се намира. Той пречиства въздуха на две равнища като обезпечава грижа и за най-малките членове на фамилията. Основен плюс на пречиствателя е способността му да отстранява 99% от фините прахови частници. Това го нарежда като единственият на пазара, който поема частици от 10 микрона до екстра фини частици до 1 микрон.

LG PuriCare прави оценка на въздуха даже когато уредът е изключен и се включва в режим на работа единствено при нужда. Отличният дизайн предлага и най-модерната технология за филтриране на въздуха на пазара, с помощта на системата на LG 360° Total Care Filter System.

Функцията Clean Booster оказва помощ на LG PuriCare да генерира чист въздух на разстояние 7,5 метра, което разрешава да се обзет даже огромни зали. Уредът генерира лек поток от въздух, правейки го съвършен избор за фамилии с дребни деца.


Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР