Според нас предложенията за нов министър на околната среда и

...
Според нас предложенията за нов министър на околната среда и
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Бойко Борисов прибягва до смяна на резервните гуми на автомобил, чийто двигател вече не работи

" Според нас предложенията за нов министър на околната среда и водите са политически назначения, без експертиза. По-важното обаче в тази ситуация е, че това няма да промени нищо. Господин Бойко Борисов прибягва до промяна на аварийните гуми на автомобил, чийто мотор към този момент не работи. Много пъти сме били очевидци на промяна на министри, в това число в този кабинет, само че нищо не се трансформира в модела на ръководство, в стила на ръководство, тъй че позволявам, че ще се продължи постарому ", сподели в утринния блок на БТВ „ Тази сутрин” Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия. Затова и нашата упоритост е да се смени модела и цялото държавно управление в действителност, добави тя.



По отношение на ареста на някогашния към този момент министър на екологията Нено Димов, водачът на левицата разяснява, че не би трябвало да има шапка на министри и който и да е човек на значим пост в страната, само че както се вижда към този момент и в публичното мнение и мнения се чува, че някогашния министър не е единствения провинен за рецесията с водата в Перник и е изкупителна жертва на целия модел на ръководство и на обстановката, в която са влезнали ръководещите.

" Има много институции, които дават отговор за този проблем, за ръководството на ВиК бранша и просто сега един е хвърлен на амбразурата. Но по този начин или другояче това няма да промени с нещо обстановката, тъй като и да се постави нов министър, не се трансформира нищо в Закона за водите. Какво става с тези 400 язовира, които са в предаварийно положение ", запита Нинова.

" Къде са 500-те милиона, които са се налели в консолидационната компания за ремонт на язовири, които ги няма и никой не споделя къде са. 113 язовира 10 години не може да им се намерят притежателите. Управляващите имат цялата власт в ръцете си – изпълнителна, законодателна, служби и не знаят кой е притежател – и какво ще направи един нов министър, който и да е той ", запита още Корнелия Нинова.

Според нея отговорността за създалата се обстановка с рецесията с водата в Перник е на първо място на премиера, тъй като той сменя министрите, само че политиката, стила на ръководство го прави и вкарва той.

По отношение на внасянето на избор на съмнение, водачът на Българска социалистическа партия разяснява, че не са се отказали от концепцията. Той ще е за рецесията с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда.

" Започваме съвещания в четвъртък и петък ", добави Корнелия Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР