Според нас и предвид становището на печатницата на БНБ, евентуална

...
Според нас и предвид становището на печатницата на БНБ, евентуална
Коментари Харесай

ЦИК: От приемането на промените в ИК сме в процес на подготовка за избори

Според нас и поради мнението на печатницата на Българска народна банка, възможна дата за производство на избори 26 март на практика не би могло да се достави количеството хартия , само че на 2 април Централната изборна комисия (ЦИК) ще получи нужните количества хартия , с цел да обезпечи изборния развой по този начин, както е планувано в Изборния кодекс.

Това съобщи ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова на чуване в Народното събрание по отношение на хартията за машинно гласоподаване.

Тя даде уточнения по отношение на подготовката и провеждането на идните избори, в това число резултатите от осъществените проби с хартията за машинно гласоподаване. 

" ЦИК има подготвеност с първите си решения, които следва да вземе неотложно след указа на президента за изборите ", увери Нейкова. Имаме подготвеност и с определянето на мандатите по изборните региони, сподели тя.

По думите ѝ това ще е съгласно данните на Националния статистически институт от последното броене.

Нейкова сподели също, че след измененията в Изборния кодекс ЦИК е имала среща с печатницата на Българска народна банка за печатане на бюлетините от машинно гласоподаване.

От Българска народна банка са дали на комисията три разновидността на отбрана за задачите на опита на гласоподаване, който се е провел преди ден. Нейкова дефинира опита като сполучлив.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР