Според нас е добра идея правителствета да преговарят за тази

...
Според нас е добра идея правителствета да преговарят за тази
Коментари Харесай

Американският посланик за F-16: Не е имало абсолютно никакъв натиск от наша страна

Според нас е добра концепция правителствета да договарят за тази договорка. Това не е елементарна комерсиална трансакция. Това е стратегическо решение, с което се модернизира българската войска, нещо, което ние в Съединени американски щати поддържаме.

Това сподели пред камерата на БТВ американският дипломат у нас Ерик Рубин. Той разяснява тематиката за договарянията за нови изтребители F-16, както и изказванията на президента Румен Радев, че решението за F-16 е корупционно. "Никога не е имало някакъв напън от американска страна. Това е суверенно решение на България. България е наш сътрудник и съдружник. Ние сме транспарантни и открити. Спазвали сме всяка една писмен знак на закона. Вярваме, че България заслужава най-хубавия аероплан в света, а това е F-16. Никога не е имало лобизъм. Насърчавали сме България да модернизира армията си, само че в никакъв случай не е имало напън. Това беше гласоподаване на българския парламент ", безапелационен беше Рубин.

"F-16 Блок 70 е напълно нов и освежен аероплан. Това е повода да не го виждате да лети към момента. Това е най-хубавият аероплан в света. В момента се приключва поточната линия в Южна Каролина и F-16 Блок 70 ще стартира да се създава. Освен България този аероплан е поръчан още от Словакия и редица други страни ", разкри американският дипломат.

"Много ясно сме декларирали, че цената ще дава отговор на потребностите, условията на България и нейните благоприятни условия. В цената се включва всичко - въоръжение, образование, инфраструктура. Много се надяваме решението на Народното събрание за осъществяване на договаряния да приключи сполучливо с контракт. България има славна традиция в авиацията. Вашите военновъздушни сили заслужават да имат най-хубавите самолети. Всички ваши прилежащи страни, които са членки на НАТО, имат F-16 и това ще спомогне да правите дружно учения и тренировки. Българското държавно управление ще реши кой да договаря с нас. Аз съм американски дипломат и не желая да разясня тематиката за идните избори в България. Искам да повторя, че вашите военновъздушни сили заслужават най-хубавото ", приключи дипломат Рубин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР