Според Москва истинската цел на изгонването на руските дипломати от

...
Според Москва истинската цел на изгонването на руските дипломати от
Коментари Харесай

Москва: София гони дипломати за да прави скандал

Според Москва същинската цел на изгонването на съветските дипломати от България е предизвикването на скандал, а не пресичането на някаква шпионска активност. Това заяви неназован съветски дипломатически източник, потърсен от БНР.

Според цитирания източник Съединените щати не утвърждават присъединяване на България в плана за газопровод „ Турски поток “ и се пробват оптимално да усложнят руско-българските връзки.

По думите му от Вашингтон ясно са декларирали на българската страна да не купува съветски енергийни запаси, да не строи огромна енергийна инфраструктура и да се доставя с американски полутечен газ.

Изразената от посолствата на Съединените щати и на Англия в София и на Канада в Букурещ поддръжка за българските управляващи след изгонването на съветските дипломати е още едно доказателство в поддръжка на тази теза, уточни дипломатическият източник.

Миналия петък София уличи в шпионаж и разгласи за „ личност нон грата “ двама съветски дипломати. Според прокуратурата единият търсел информация в областта на енергетиката, а другият се интересувал от изборния развой у нас.

В формален коментар от съветското министерство на външните работи дефинираха дейностите на българските управляващи като „ неприятелска и провокационна стъпка в прорез с градивните и учредени на взаимно почитание руско-български връзки “.

От ведомството обявиха още, че резервират правото си на ответни ограничения.

През октомври предходната година различен съветски посланик беше обвинен в шпионаж и експулсиран от страната ни. В отговор при започване на декември от Русия беше изпъден български посланик с по-висок сан от този на руснака.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР