Според Морган Серф, невроучен от Северозападния университет в САЩ, който

...
Според Морган Серф, невроучен от Северозападния университет в САЩ, който
Коментари Харесай

Учен посочва най-важния житейски избор, който можете да направите

Според Морган Серф, невроучен от Северозападния университет в Съединени американски щати, който е изучавал вземането на решения повече от десетилетие, най-сигурният метод да бъдем по-щастливи не е обвързван нито с прекарванията, нито с материалните богатства, нито с персоналната философия.

Всичко опира до това с кого решавате да прекарате времето си. Но „ това не е просто съвет да избирате приятелите си деликатно “ – споделя Серф за Business Insider.

Има две предпоставки, които карат Серф да има вяра, че персоналната компания е най-важният фактор за дълготрайно задоволство.

Първото е, че вземането на решения е уморително. Голяма част от проучванията откриват, че хората имат лимитирано количество психическа сила, която могат да употребяват за избиране. Да изберем какво да облечем, къде да ядем, какво да ядем, каква музика да слушаме, и какво да вършим в свободното си време, всичко това кара мозъка ни да изразходва сила ежедневно.

Втората причина е, че хората неправилно са уверени, че имат цялостен надзор върху изборите, които вършат. Мислим си, че в случай че вършим верните избори, сме на прав път към житейското задоволство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР