Според многобройни публикации в социалните мрежи и прокремълски медии, руските

...
Според многобройни публикации в социалните мрежи и прокремълски медии, руските
Коментари Харесай

Има ли украинската първа дама руски паспорт?

Според многочислени изявления в обществените мрежи и прокремълски медии, съветските секрети служби са разкрили прикрит съветски паспорт на Олена Зеленска, първата дама на Украйна.

Съществуват обаче прекалено много несъответствия, които слагат под подозрение достоверността на документа, оповестява Euronews.

" В Крим, при оценка на цената на национализирания апартамент на Володимир Зеленски, беше открита чантата на брачната половинка му Олена. В нея бяха открити съветски паспорт на името на Зеленска и внушителна сума пари ", се споделя към видео обява от акаунт в X (Twitter).

Твърди се, че фрагментите са снимани в жилището на двойката в Ялта, в окупирания от Русия полуостров Крим.
 

???????????????????? During a search of Zelensky's apartment in Yalta, his wife's handbag was discovered, which contained Elena Zelenskaya's Russian passport.

-> From the times Zelensky was working for Russian TV. pic.twitter.com/Cf80owRbQz
— Lord Bebo (@MyLordBebo) September 30, 2023 Във видеото обаче има голям брой несъответствия, които слагат под подозрение достоверността на документа.

След като прави журналистическа инспекция на обстоятелства, Euronews открива истинска фотография на документа в формалния профил на Олена Зеленска в Instagram. Тя е оповестена през март 2023 година по време на визитата й в Литва.
Съобщава се обаче, че паспортът е публикуван през 2014 година - съвсем 10 години преди Олена Зеленска въобще да разгласява фотографията.

Снимката също по този начин не дава отговор на критериите за издаване на съветски паспорт.

Според уеб страницата на съветското държавно управление, когато се прави паспортна фотография, устата на индивида би трябвало да е затворена, а изражението на лицето да е неутрално, което не е по този начин в тази ситуация с първата дама.

Другото противоречие е номерът на паспорта. В Русия първите две числа дават отговор на района, в който е публикуван паспортът. Във видеото се вижда, че първите две числа са 20, което съставлява региона Воронеж, ситуирана в югозападната част на Русия.

Но горната част на паспорта демонстрира, че паспортът е публикуван в региона на Симферопол в Крим - на повече от 1200 км от Воронеж.

Третата и четвъртата цифра би трябвало да подхождат на последните две числа от годината на издаване на документа.  Отново във видеоклип виждаме, че цифрата е 20, което значи, че документът е публикуван през 2020 година

Но в горната част на документа е посочено, че е публикуван през 2014 година - още едно малко евентуално противоречие.

Вярно е, че първата дама на Украйна е имала парцел в Крим. Руските управляващи обаче го конфискуват през май 2023 година, като декларират, че апартаментът ще бъде продаден на търг, а приходите ще отидат за военните старания на Русия в Украйна.

Малко евентуално е на съветските управляващи да са били нужни толкоз месеци, с цел да открият " тайния паспорт ", приключва Euronews.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР