Според много хора свръхзвуковите самолети ще са бъдещето на авиацията.

...
Според много хора свръхзвуковите самолети ще са бъдещето на авиацията.
Коментари Харесай

Технологията не е най-голямата пречка пред полетите с 6500 км/ч

Според доста хора свръхзвуковите самолети ще са бъдещето на авиацията. Развиващи невероятните 6500 км/ч, летателните машини доста ще съкратят времето за пътешестване сред икономическите центрове Лондон и Ню Йорк и Токио и Сан Франциско, което ще е от голяма изгода за интернационалния бизнес.

Но има и съществени спънки пред реализирането на свръхбързите самолетни пътувания. Може би звучи изненадващо, само че не технологията е най-големият проблем, който стои пред реализирането им.

 От Токио до Сан Франциско за под 6 часа? Скоро може да е допустимо
От Токио до Сан Франциско за под 6 часа? Скоро може да е допустимо

Japan Airlines възнамеряват да пуснат полети със свръхзвукови самолети

" Мисля, че по-голям проблем ще бъде икономическата аргументация, с цел да се докара този план на пазара ", съобщи пред CNBC изпълнителният шеф на Boeing Денис Мюленбург.

Мюленбург счита, че в бъдеще актуалните самолети ще съжителстват със свръхзвуковите си събратя.

 Lockheed Martin създава свръхзвуков пътнически аероплан
Оръжеен колос създава свръхзвуков пътнически аероплан

С него полетът от Ню Йорк до Лондон ще трае единствено 4 часа

" Kогато погледнем към бъдещето, виждаме бъдеще, което включва все по-ефективни дозвукови самолети, само че и въвеждането на високоскоростни свръхзвукови самолети ", добави той.

Американският самолетен колос към този момент разполага с огромна част от технологията за свръхзвуков полет. Boeing влага в технологията за летателни апарати Mach 5, както и в създаването на системи за задвижване, които могат безвредно да овладеят големите равнища на тягата. През юни компанията пусна фотоси на свръхзвукова концептуален модел за транспорт на пасажери.

 Този пътнически аероплан ще може да лети от Ню Йорк до Лондон за по-малко от 4 часа
Този пътнически аероплан ще може да лети от Ню Йорк до Лондон за по-малко от 4 часа

Летателният уред ще лети със скорост от над 2300 км/ч

Mach 5 (5 маха) е еквивалентът на пътуването с 5 пъти по-висока скорост от тази на звука. С такава скорост пътуването от Ню Йорк до Шанхай би лишило към 2 часа.

От 2005 година насам Boeing работи върху безпилотен аероплан, прочут като X-51. През 2013 година самолетът доближи скорост от 5 маха за 210 секунди, което е най-дълго траялият свръхзвуков полет до момента.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР