Според министъра на иновациите Даниел Лорер на лидера на Има

...
Според министъра на иновациите Даниел Лорер на лидера на Има
Коментари Харесай

Лорер за предупреждението на Трифонов: Звучи като мрън-мрън

Според министъра на нововъведенията Даниел Лорер на водача на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов към мандатоносителите от " Продължаваме промяната " (ПП) звучи като " мрън-мрън ".

" Не виждам по какъв начин виновен български политик сега може да разчита на политическа драма, с цел да остави България в лицето на една външна експанзия. Единственото, за което се тормозя, е България да бъда оставена без държавно управление при съществуването на война до нейните граници. Това е безконтролно политическо държание, безконтролно политическо говорене ", сподели Лорер пред Българска национална телевизия във вторник.

Попитан защо предизвестява Трифонов с обявата си от понеделник, министърът отговори с " драма ". Преди ден шоуменът разгласи, че от " Продължаваме промяната " (ПП) не съгласуват политиките на държавното управление с съдружните си сътрудници и " вършат каквото си желаят ".

Това обвиняване на Трифонов бе коментирано и от ръководителя на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров. " Не знам от кое място господин Трифонов черпи тази информация, той не взе участие в последните месеци нито в лидерския съвет, да не приказваме в експертните препоръки, където се събираме всички представители на обединението. За нас постоянно е било от изключителна значимост разговорът в обединението да върви. Такъв разговор следва през днешния ден на съдружен съвет, на който ще бъде разискван окончателният пакет от ограничения ", сподели Гюров пред бТВ.

По информация на Mediapool Трифонов в никакъв случай не е взел участие на съдружни препоръки, по време на срещите водачите на останалите партии във властта са му звънели по телефона, само че през последните седмици той не подвига даже на премиера Кирил Петков. Въпреки това представители на Има Такъв Народ вземат участие във всеки съдружен съвет, а самият Гюров постоянно не участва на срещите.

Според министър Даниел Лорер в Министерския съвет имат доста добра връзка сред министрите, само че партиите в ръководството развиват този разговор " не всеки път в най-хубавите направления ".

" Изключително значимо е тази коалиция да продължи напред, защото тя е единствената допустима за България ", уточни Лорер.

По думите му пакетът антикризисни ограничения за 2 милиарда, който " Продължаваме промяната " предлага за разискване с съдружните сътрудници, не е самоцел.

В никакъв случай сегашните ограничения не водят до инфлация на държавния бюджет, тъй като средствата са обезпечени. В хазната има задоволително пари, с цел да си позволим ограничения за 2 милиарда лева Ние ги слагаме на масата и се надяваме в съдружния съвет оптимално бързо да се съгласим за това, уточни Даниел Лорер.

Според него това, че ръководството харчи доста е " една палава теза на опозицията ", която не е вярна .

" Истината е, че ние не харчим доста. Ние влагаме в България и нейното бъдеще, тъй като ние имаме вяра. Ние желаеме да си останем тук, желаеме България да е една правова страна със постоянна стопанска система, където хората изкарват почтени приходи ", добави той.

По думите му българската стопанска система нараства, българският експорт е рекорден - 8 милиарда, производството ни е 20 % нагоре.

" Няма по какъв начин да се омаловажи достижението на българското държавно управление, което в една спешна обстановка, особено за енергетиката, тъй като това е недоволството, ние постигнахме необикновен напредък - от 100% подвластни от съветския газ, ние евентуално ще сме на нула % напълно скоро. Никой не стопира съдружните сътрудници да намират положителни покупко-продажби за газ, сходно на тази, която министър председателят, персонално признат в Белия дом от Камала Харис, съумя да контракти ", сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР