Според министъра на икономиката Емил Караниколов по-важното от диференцирането на

...
Според министъра на икономиката Емил Караниколов по-важното от диференцирането на
Коментари Харесай

Емил Караниколов: По-важно е да работим за увеличаването на доходите

Според министъра на стопанската система Емил Караниколов по-важното от диференцирането на ставките за Данък добавена стойност е да се работи за увеличението на приходите, защото цените на стоките и услугите постоянно се повишават, а отстъпките за един бранш постоянно стават за сметка на различен.

Идеята на министъра на стопанската система Емил Караниколов да има данъчно облекчаването за научната и развойната активност идва с значимо изискване, посочи той. Той предлага сходна активност да се освободи от налог облага против обвързване за двойно реинвестиране - инвестиция в просвета, обучение и развойна активност. Приоритетът на страната би трябвало да е увеличението на приходите, тъй като цените на стоките и услугите неизбежно се усилват, съобщи министърът на стопанската система.

По думите му, построяването на суперкомпютър в София демонстрира, че в България има квалифицирани фрагменти, а съществуването му ще разреши високотехнологични вложения в страната.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Този компютър ще покаже на вложителите във високите технологии, че могат да употребяват България.
Българският бизнес се научи да работи с Китай, съобщи Емил Караниколов. Търговията и туризмът са основните сфери, с които България ще поддържа връзка с Китай, посочи той.
Целия диалог гледайте във видеото.  Суперкомпютърът ще проработи у нас до края на 2020 година Суперкомпютърът ще проработи у нас до края на 2020 година
България ще бъде една от осемте страни, в които ще проработи европейски суперкомпютър на международно ниво. Това стана ясно след среща на премиера Бори...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР