Според министъра на енергетиката Александър Николов Топлофикация София трябва да

...
Според министъра на енергетиката Александър Николов Топлофикация София трябва да
Коментари Харесай

Подготвя се спешно преструктуриране на Топлофикация София

Според министъра на енергетиката Александър Николов „ Топлофикация София " би трябвало да бъде преструктурирана оптимално бързо. Това той сподели при чуване по време на взаимно съвещание на енергийната и финансовата комисия към Народното събрание. Заедно с финансовия министър Асен Василев участваха в полемиката за оказване на помощ за промишлеността за скъпия ток.

Общинското сдружение от дълго време е във в действителност банкрут и по тази причина се приготвят ограничения за стабилизирането му, изясни Асен Василев. " Целият български народ заплаща парното на София и то неприятното ръководство на парното на София “, безапелационен бе финансовият министър. Все отново по един от огромните проблеми за сдружението – с несъбрани отговорности от клиенти, има прогрес. Докато през 2013 година събираемостта на сметките за употребени услуги е била 60%, то през днешния ден тя към този момент е 93 на 100.

Въпреки сложното финансово положение, " Топлофикация София " въпреки всичко е сдружение от основно значение за българската енергийна система. Това постанова да се вземат ограничения за неговото излекуване, безапелационни са двамата министри. Според Василев казусът е систематичен. През този зимен сезон ще бъдат отпуснати финансови средства, с цел да може топлофикацията да работи. След това обаче би трябвало да се работи уверено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР