Според мен в закупуването на активите на ЧЕЗ вероятно има

...
Според мен в закупуването на активите на ЧЕЗ вероятно има
Коментари Харесай

Експерти предупредиха: Предстоят фалити на енергийни дружества

Според мен в закупуването на активите на ЧЕЗ евентуално има някаква нечиста сделка, тъй като когато сдружението бе закупено през 2007 година, за него бяха платени 207 млн. евро, а сегашната цена е от порядъка на 335 млн. евро. Така че тук сигурно има нечиста сделка. Такова мнение изрази в студиото на ''Още от деня'' по Българска национална телевизия енергийният специалист Еленко Божков във връзка договорка за продажба на ЧЕЗ.

Хубавото е, че има такава уговорка в контракта, при която в случай че бъдат открити някакви забележки, цената ще може да се смъкна, разкри той и добави, че България е трябвало да купи активите на ЧЕЗ, а не частно сдружение.

Сделката по продажбата на ЧЕЗ сигурно не е в двора на Движение за права и свободи. Кои политически лица са заменеси в нейното закупуване ще разберем, когато забележим и енергийните специалисти, които ще бъдат поканени на идващите диалози по отношение на продажбата, съобщи по тематиката и другият специалист в студиото Иван Хиновски.

''Еврохолд'' е компания, която е почнала от нулата в сектора на енергетиката. Подозрителното е, че нищо не знаем по отношение на състава на специалистите, политиката на вложения и поправки. Не знаем нищо и за нейния настоящ капитал, а единствено идната година би трябвало да стартира с разход от към 180 милиона лв..

Трябва да се структурират някакви критерии в законодателството, тъй като на вратата чукат и други продажби в енергетиката, добави Хиновски.

Накрая двамата специалисти предизвестиха, че предстоят банкрути на енергийни сдружения, само че не разкриха повече детайлности.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР