Според мен в този случай таксиметровият шофьор не е имал

...
Според мен в този случай таксиметровият шофьор не е имал
Коментари Харесай

Младен Маринов: Викторио е написал писмо преди да извърши убийството

Според мен в този случай таксиметровият водач не е имал никаква виновност. Той е бил под опасност, а и не е разполагал с цялата информация. Новото все още е, че Викторио е написал писмо преди да извърши убийството, само че първо би трябвало да излезе експертизата, която да удостовери, че почеркът е фактически негов. Като цяло за мен това е една необяснима експанзия.

Това разкри в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия вътрешният министър Младен Маринов по случая с жестокото ликвидиране в "Надежда ".

,,В предишното имаше спешен интервал, който бе в резултат на промени. Тогава доста хора напуснаха системата на Министерство на вътрешните работи, което нанесе кадрови потрес. Но към този момент мога да кажа, че имаме повече влизащи в системата, в сравнение с напускащи. Има и много по-млади чиновници, защото и изискванията се усъвършенстват, направи се много по заплатите, което също въздейства върху привличане на по-млади хора'', разяснява Маринов ситуацията в силовото ведомство.

Относно случая със Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова, вътрешният министър акцентира, че събраните досега доказателства са безапелационни. По думите му Институтът по криминалистика изигра значима роля заради бързата експертиза, която по направена и довела до залавянето на Северин.

По отношение на Арабаджиеви и Стайкови Маринов съобщи, че издирването им продължава и за момента тяхното местоположение не е известно.

,,Баневи ще бъдат екстрадирани, само че преди този момент има процедура във френски съд, която би трябвало да мине'', сподели още министърът.

,,Ще прилагаме законът с цялостната му мощ. Законът е за всички и той би трябвало да се съблюдава. Нашите права свършват там, където стартират правата на другите. Но е реалност, че когато желаеме да използван закона, срещаме отпор, въпреки че по-късно огромна част от нарушителите признават виновността си за по-бърза процедура'', изясни Маринов.

,,Тенденцията е към понижаване на миграционния напън по границите. Мога да заявя отговорно, че в България границите се пазят сериозно'', уточни той.

На въпрос за избора на основен Младен Маринов отговори, че към момента не е ясно неговото име, защото тече разискване на няколко кандидатури.

,,Като началник на ведомството мога да кажа, че бюджетът е уравновесен. В проектобюджета е залегнала точка, която ще изисква част от администрацията да бъде освободена. Но това важи единствено за администрацията.Полицейските чиновници няма да бъдат обхванати от тази промяна'', разяснява Маринов бюджета на Министерство на вътрешните работи за идната година.

Накрая Маринов акцентира, че българските граничари ще получат финансова помощ за адвокатски разноски и тяхната отбрана, като даже ще бъде стартирана акция за събиране на спомагателни средства за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР