Според мен той се обръща в гроба. Това каза пред

...
Според мен той се обръща в гроба. Това каза пред
Коментари Харесай

Другари на убития Андрей: Обръща се в гроба от освобождаването на Джок Полфрийман

Според мен той се обръща в гроба. Това сподели пред Нова тв Крум Лозев, съученик на убития Андрей Монов. Той е мощно сюрпризиран от решението за стартирането предварително на причинителя на закононарушението Джок Полфрийман.
" За страдание е истина, а скандалните неща са естествени за България. Полфрийман излежа малко под 11 години в пандиза ", добави Димитър Кръстев, другар на убития Андрей Монов.

Като насмешка и грозно решение водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова определение правосъдното решение, с което Джок Полфрийман излезе предварително на независимост.

Това е насмешка с жертвите, с техните фамилии, с болката на тези хора, счита тя. Това още по-остро поставяло въпроса за предложенията на Българска социалистическа партия за промени в Наказателно-процесуален кодекс. Нека спрем с това безумство, прикани водачът на социалистите. Тя дефинира решение като срам.

Решение на съда би трябвало да се извършва, разяснява от своя страна патриотът Милен Михов за предварителното освобождение на Джок Полфрийман. Нашите усеща са доста остри и доста безапелационни, акцентира той. Патриотите възприемали решението с изключителна болежка, неспокойствие. Смятаме, че този човек не се е поправил, този човек заслужаваше своето наказване и трябваше да изтърпи своето наказване, счита Михов. Учудени сме от решението на съда, показа още депутатът. Още преди време, по мнението му, присъдата на Полфрийман била определяна като снизходителна.

Припомняме, Джок Полфрийман излежаваше присъда от 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година Тогава австралиецът влиза в спор с група от над 10 души, измежду които Монов и Антон Захариев, който е ранен. Полфрийман твърди, че групата на Монов е повалила на земята човек от ромски генезис, по тази причина той е реагирал и се е намесил. През 2009 година прокуратурата изиска пожизнен затвор за подсъдимия.

Българска социалистическа партия внесе закон за отпадане на съкратеното правосъдно разследване

Полфрийман към този момент е осъждал България в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург, защото магистратите одобряват, че е нарушена неговата независимост на изложение. Той е ръководител на Българското затворническо съдружие за реабилитация, като не е наказван за нарушавания в пандиза и е награждаван за положително държание.

На 18 май предходната година стана ясно, че Полфрийман се отхвърля от предварително освобождение. На 17 юли тази година Софийски градски съд отхвръли настояванията за предварително освобождение на Полфрийман. Вчера обаче Софийският апелативен съд го пусна предварително условно от пандиза.

Убийството на студента Монов се случи на 28 декември 2007 година в центъра на София - пл. " Света Неделя ". Към момента на убийството жертвата е на 20 години, а Джок Полфрийман - на 21. Смъртта на Монов настава след нанесен с нож удар в гръдния панер, който визира левия бял дроб и сърцето. За това действие Полфрийман е приет за отговорен и наказан на 20 години отнемане от независимост и общо 400 000 лева обезщетение към околните на убития. Полфрийман е приет за отговорен и за опит за ликвидиране на приятеля на Монов - Антоан Захариев.

Апелативният съд в София реши през вчерашния ден да освободи предварително австралийския жител Джок Полфрийман. Тричленен състав с ръководител Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева прегледа през днешния ден тъжба против решение на Софийския градски съд, с което е оставена без почитание молба за предварително условно освобождение на Полфрийман.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР