Според мен това е продължаващ сценарий на създаването на правителството.

...
Според мен това е продължаващ сценарий на създаването на правителството.
Коментари Харесай

Социолог: Критичният момент на това правителство не са местните избори, а ротацията

„ Според мен това е продължаващ сюжет на основаването на държавното управление. Борисов обясняваше, че има проект Б, до момента в който в действителност това беше проект на опасност към Политическа партия, с цел да може да стане проект А. Той през цялото време се стремеше към това. Сега сме в сходна обстановка. Според мен Борисов споделя - щом вие не ни допускате до назначенията в министерствата, ние пък ще се разберем за назначенията в регулаторите. “
Това разяснява социологът Юлий Павлов, по отношение на трусовете в изпълнителната власт.
„ В момента в който се образува държавното управление се говореше за Шенген, страните членки на Европейски Съюз започнаха да усещат непоклатимост у нас. Това приказва, че ние не би трябвало да се затваряме в нашите граници, има събития, които се случват отвън тях. За мен персонално обстановката сега е решаваща за това какво ще се случи след локалните избори “, разяснява студентът по политология Мария Пеловска. Логиката е да стигнат до единодушие, само че, в случай че действаха рационално политиците това държавно управление щеше да се сътвори преди година, не в този момент. Това, което видяхме през вчерашния ден е в действителност неповторимо. Аз не знам ръководещи до момента да са отказвали да влязат в пленарна зала, още повече да откажат да участват на чуването на личния си министър, който те са извикали.
„ Много евентуален сюжет е да няма ротация. Критичният миг не са локалните избори, а когато би трябвало да пристигна ротацията. Защото тя би трябвало да се случи преди европейските избори. И в случай че Борисов реши, че държавното управление не се оправя добре, той ще каже, че се отхвърля от тяхната част. Той се възползва от неопитността на „ Продължаваме промяната “, счита социологът Юлий Павлов.
„ Не би трябвало да чакаме изненади в избора на българския еврокомисар. Според мен възможностите на предлагането на ГЕРБ са по-големи, тъй като е разпознаваема в Брюксел и има по-добро CV, само че ще забележим “, разяснява социологът.
Според него партиите към този момент са обединени против Радев, само че с вчерашните си изявления президентът показва непознаване на Конституцията.
„ Той явно работи по основаването на партия, която да се употребява с неговата поддръжка. Той приказва на тези гласоподаватели, които са анти-американско настроени “, разяснява Павлов.
По неговите думи цялото държание на Гешев приказва, че мисли да прави политически план.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР