Според мен социолозите дължат обяснение защо това системно се случва.

...
Според мен социолозите дължат обяснение защо това системно се случва.
Коментари Харесай

Политолог: Големият губещ е „стратегията Нинова“

Според мен социолозите дължат пояснение за какво това редовно се случва. Това съобщи пред bTV политологът Ружа Смилова във връзка разминаванията в прогнозите и резултатите на другите социологически организации.

„ Става въпрос за доста мъчно хващане на електоралната готовност, когато опре до евроизбори. Много мъчно можем да измерим готовността на българските гласоподаватели да излязат да гласоподават на евроизбори “, уточни от своя страна социологът Стефан Георгиев.

„ Мобилизацията заявена по време на предварителните сондажи е доста по-голяма. В последна сметка доста от тях не отиват да гласоподават “, добави той и уточни, че това важи най-много за Българска социалистическа партия и дребните партии.

По думите на социолога, огромният победител е Бойко Борисов.

„ Големият губещ е „ тактиката Нинова “, съобщи Смилова. „ Този завой, който предприе, както и разцеплението в партията, до който се стигна поради нейната съпротива против Станишев, води до отлив на твърдите ядра “, изясни тя.

„ Не знаем какъв брой трайно е това разединение, само че явно не активизира гласоподаватели “, добави тя.

Според нея е доста забавно да се види по какъв начин евродепутатите на Българска социалистическа партия ще се впишат в групата на европейските социалисти.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР