"Според мен самият факт, че политици напуснаха преждевременно заседание на

...
"Според мен самият факт, че политици напуснаха преждевременно заседание на
Коментари Харесай

Румен Радев: Корупцията е игра - играеш докато те хванат и къташ парички


"Според мен самият факт, че политици напуснаха прибързано съвещание на кворум, където би трябвало да вземат участие по закон, е индикативен. Абстрахирах се от претекстовете, законът би трябвало да се съблюдава. Темата бе сензитивна и може да е предмет на протест ", изясни президентът Румен Радев в студиото на "Още от деня " по Българска национална телевизия.

"Искам да кажа, че активността на този съвет е регламентирана. Проблемът пристигна, че няколко от участниците оповестиха, че ще изоставен по време на самото съвещание и го направиха прибързано без авансово известяван. Надявам се да няма повече такива обстановки ", добави той.

"Мисля, че загубата на кворум не е резултат от полемики, а от преждевременното овакантяване без авансово известяван. Разсекретяването няма общо с това. Темата е конфликтна и моята роля е да диря обединяване към правила и насоки, които да са в полза на обществото. В претекстовете, с които този закон се внася в парламент, а е написано, че държавната политика няма цел за отмъщение а възобновяване на справедливостта. Корупцията е игра - играеш до момента в който те заловен, спираш и след това отново играеш и къташ парички. Отнемането на нелегално добито имущество е наложително, само че изцяло незадоволително ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР