Според мен правилно е предприето действието на държавата. Това е

...
Според мен правилно е предприето действието на държавата. Това е
Коментари Харесай

Хърсев хем не смята, че не е имало нужда от държавни пари за ПИБ, хем одобри

" Според мен вярно е подхванато действието на страната. Това е един акт на поддръжка ". Така финансистът Емил Хърсев разяснява договорката, при която страната наля 140 млн. лв. в Първа капиталова банка (ПИБ).
Хърсев съобщи, че не било належащо нарастването на капитала на ПИБ, тъй като изискуемият капитал банката го има. И разясни, че стрес пробата на ЕЦБ е в смисъл " не е зле да имаш повече ", тъй като отразявал " неин си " катастрофичен сюжет.
На въпрос щом е по този начин, не е ли било редно българските управляващи " да ударят по масата " пред Европа, Хърсев отвърна: " Могли са да го създадат, популярност Богу страната не го е направила ". Това се прави поради рекомендацията на ЕЦБ " този свръхкапитал " да се набере, посочи финансовият специалист.
Почти няма немска банка, която да не е получила такива рекомендации и да не могат да ги изпълнят, продължи Хърсев, без да показва съответни имена.
В никакъв случай не е платено скъпо за акциите на ПИБ. ПИБ е задължена да изкупи назад акциите, които в този момент ББР взе, освен това с рента. Тук няма риск да не си върнеш парите назад, сподели Хърсев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР