Според мен не се проведе достатъчно съдържателен дебат за държавните

...
Според мен не се проведе достатъчно съдържателен дебат за държавните
Коментари Харесай

Томислав Дончев категоричен за държавните бензиностанции: На никого няма да се отнема бизнеса

Според мен не се организира задоволително изчерпателен спор за държавните бензиностанции. В това предложение има неоспорим смисъл. Никой няма да бъде изстласкван от този бизнес. Идеята ни е пазарът да бъде отворен за всички и да има по-голяма конкуренция. Повече конкуренция на пазара значи, че потребителят печели. Такова е и нашето очакване.

Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител във връзка концепцията за основаване на държавни бензиностанции. "Не можем да приказваме за одържавяване на този бизнес, а за интервенция на страната. Всяка интервенция на страната в нов бранш е по формулировка противоречива.

Караниколов и Дончев с детайлности за държавните бензиностанции и отварянето на моловете

Държавата би трябвало да бъде мощна в опазването на здравето, образованието и опазването сигурността на жителите. Намесата на страната в пазара на горивата е по-скоро инцидентна.

Държавата би трябвало да предизвиква целеустремено нововъведенията и да поддържа основаването на нови индустриални зони, както и да поддържа съществуващи такива. До дни ще внеса в Народното събрание законопроект за индустриалните зони ", разкри Дончев.

Той разяснява и икономическите ограничения за справяне с коронакризата. "Мярката 60/40 е обект на мощен интерес от бизнеса. Над 15 000 компании са подали заявки за 250 000 души. Това приказва изрично, че мярката работи. Ако тази мярка не работеше, безработицата щеше да е повишена с 250 000 души. Важна вест е, че тази мярка ще работи толкоз, колкото е належащо.

Грантовете на стойност сред 3 000 и 10 000 лв. е мярка, която също работи доста добре. Това са безплатни помощи по европейска стратегия за микро и дребните компании. Надявам се другата седмица да се отвори мярката за междинните и огромните предприятия. Изискванията на Европейска комисия са по тези ограничения да аплайват компании, които са си плащали налозите и в този момент изпитват усложнения поради рецесията. Фирми, които са били неизрядни платци и са имали проблеми преди коронакризата, няма по какъв начин да се възползват от тези средства ", разгласи Дончев.

Томислав Дончев: Утре ще започва мярката за разпределяне на грантове на микро и дребните компании

"Целта на намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьорите не е да падне цената на кафето и салатата в някое заведение, а да подкрепи бранша, който пострада най-вече. От фонда на Европейска комисия за възобновяване ще получим жестоко към 13 милиарда евро. От тях 3 милиарда са под формата на заем, а останалите 9 милиарда ще са безплатни. Те ще се употребяват за икономическо възобновяване, по-чиста околна среда, зелена договорка.

България в идващите години би могла да има достъп до към 30 милиарда евро, което е два пъти повече от това, което употребяваме в естествени условия. Част от тези средства ще бъдат налични по Оперативните стратегии. За част от средствата всяка държава-членка ще кандидаства. Тези пари няма да паднат просто от небето. Това значи, че българската администрация ще би трябвало да покаже продуктивност и новаторско мислене ", приключи Дончев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР