Според мен доходите са последното нещо, което ни пречи да

...
Според мен доходите са последното нещо, което ни пречи да
Коментари Харесай

Политолог: Доходите са последното нещо, което ни пречи да се чувстваме пълноценни европейци

Според мен приходите са последното нещо, което ни пречи да се усещаме пълноценни европейци. А и не споделям мнението, че някой непрекъснато се пробва да бърка в джобовете на хората. Нещата не са чак толкоз неприятни, колкото някои хора се пробват да ги изкарат. Изоставаме от Европейския съюз по приходите, а с цел да порастват те, би трябвало да има стопански предвидима среда.

Това изясни в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политическият анализатор Георги Харизанов

,,Всяко едно ръководство натрупа неодобрение, няма идеално държавно управление. Аз не виждам някаква генерална смяна в статуквото. Просто за момента ГЕРБ нямат опция в управлението'', уточни Харизанов.

Относно отказаната номинация на Александър Манолев да заеме поста на транспортен министър, политологът съобщи, че по този начин и не стана ясно за какво тази номинация падна.

,,Така е решил Манолев. Тепърва ще стане ясно каква е мотивацията му'', означи Харизанов и показа, че чака борбата сред президентството и държавното управление да се задълбочи.

,,Оценката на държавното управление пада, повишава се недоволството и негативизма. Въпросът, е че 55 % от хората търсят политическа опция от класическите партии сега. Например такава опция като партия на Слави Трифонов или Румен Радев'', сподели другият посетител в студиото социологът Кольо Колев.

,,Мисля, че Радев печели някакво време. Ето че към този момент имаме една торпилирана номинация на Манолев поради забавения декрет. Това време беше употребявано за удар. Не изключвам да цели и някой различен от останалите трима'', разяснява Колев забавения декрет на президента.

,,Има чувство, че политиците си играят с доверието на хората, че непрекъснато им бъркат в джоба'', добави още социологът.

По думите му към трите оставки няма единствено политика.

,,Много анализатор го интерпретираха като изпускане на напрежението. Но в случай че беше това, един министър щеше да е задоволителен. Според мен се заподозряха едни корпоративни ползи. Усещането, че това не е просто опит за правене на политика, това е опит за правене на разнообразни корпоративни и стопански интереси'', уточни още Колев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР