„Според мен добрата новина е, че голяма новина няма, тъй

...
„Според мен добрата новина е, че голяма новина няма, тъй
Коментари Харесай

Вигенин след КСНС: Не просто потвърдихме, а разширихме консенсуса по българската позиция

„ Според мен положителната вест е, че огромна вест няма, защото предходните седмици имаше огромни подозрения, че държавното управление и страната са под напън и би трябвало да променим нашата позиция. Нищо сходно не се случи, ние потвърдихме към този момент построения консенсус през 2019г., който стартира с една среща пред президента тогава и мина в декларация на Народното събрание, която беше призната единомислещо и надлежно в преговорна позиция на държавното управление, която беше препотвърдена от Консултативния съвет. “ Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на БНР.

По думите му това е значимо, тъй като в Народното събрание има 4 обединения, които не са част от консенсуса през 2019г. - “Продължаваме смяната “, “Има подобен народ “, “Демократична България “ и “Възраждане “. „ Те не бяха тогава в Народното събрание, тъй че тази нова поддръжка не просто удостоверява, а уголемява консенсуса по българската позиция “, сподели още той.

Зам.-председателят на Народното събрание изясни, че по време на съвета е подкрепено и желанието на премиера за по-активен разговор, както и за основаването на работни групи.

„ Не като нов миг, а като категорично емфатичен акцент в българската позиция, са правата на македонските българи “, сподели също Вигенин и добави, че в последната година това се е трансформирало в задълбочаващ се проблем, което е неприятен сигнал. „ Вместо македонската страна да се пробва да покаже доброжелателност и по-отворен метод към проблемите, сякаш демонстрира че сега няма предпочитание за по-широк разговор “, разяснява още зам.-председателят на Народното събрание. „ В края на краищата стигнахме до позиция, която е добра основа за бъдещата работа и добра стартова позиция за идната аудиенция на премиера в Скопие “, заключи тематиката Кристиан Вигенин.

Във връзка с идния проведен митинг от партия “Възраждане “ против ограничаващите ограничения Вигенин съобщи: „ Хората имат право на това, само че призоваваме да се съблюдава и реда, да няма опити за принудително влизане. “

По думите му политическите лица, колкото и крайни да са техните визии, не би следвало да приканват към принуждение. „ Такъв вид изказвания би следвало да бъдат прегледани от други органи и да се самосезират “, разяснява Кристиан Вигенин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР