Според мен България, Румъния и Хърватия няма да бъдат приети

...
Според мен България, Румъния и Хърватия няма да бъдат приети
Коментари Харесай

Петър Витанов: България, Румъния и Хърватия няма да бъдат приети в Шенген

Според мен България, Румъния и Хърватия няма да бъдат признати в Шенген. Това сподели пред публицисти в Страсбург евродепутатът Петър Витанов.

Той изясни, че се приказва за подготовка за разделянето на България от Румъния, в това число и от Хърватия. Някои страни се пробват да спекулират с това, а доста други не желаят сходно обособяване, защото няма учредения.

" Това би било извънредно отрицателен вид за нас и политическо оскърбление за страната ни. Смятам, че цел номер едно е да осуетим сходно нещо. Няма нито правни, нито механически, нито политически аргументи, заради които може да има някакво делене сред нас и останалите две страни, които са претенденти за Шенген “, сподели Витанов.

Според него България " тежи като воденичен камък на останалите две страни “.

" Причината е, че нямаме държавно управление, няма кой да поеме задължения в средносрочен и дълготраен проект. Това е доста комфортно за страните членки да ни пренебрегват и унижават “, сподели Витанов.

Според него партиите в България би трябвало да бъдат доста по-активни. По думите му огромните политически обединения у нас не желаят да бъдем в Шенген, с цел да не вършат подарък на президента Румен Радев.

Според Витанов единствено посредством обща готовност можем да се надяваме на по-добър резултат.

" Това включва общество, което би трябвало да знае, че ни унижават, политическите партии, които да употребяват целия инструментариум за междупарламентарни диалози, както и държавно управление, което има доста лостове за влияние “, сподели евродепутатът.

По думите му дипломатическите ни представителства също би трябвало да бъдат ангажирани по-активно.

Необходим е юридически разбор дали едно делене би могло да се случи чисто юридически. Причината е, че в Европейския парламент и в Европейската комисия е взето решение за приемането на България и Румъния в Шенген.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР