Според “Medicine Health Library на Джон Хопкинс, цирозата и други

...
Според “Medicine Health Library на Джон Хопкинс, цирозата и други
Коментари Харесай

Ако усетите това - имате голям проблем! Незабавно бягай при лекаря си! Това е знак, че имаш

Според “Medicine Health Library ” на Джон Хопкинс, цирозата и други хронични чернодробни болести са постоянно срещани аргументи за гибел в Съединени американски щати. Също по този начин се показва, че приблизително 31 хиляди души в Съединени американски щати умират всяка година от цироза. Така че е неотложно хората да знаят, които са признаците, които повреждат черния дроб.

В доста случаи повреждаме черния дроб заради избора си на метод на живот. Независимо дали непрекъснато консумирате огромни количества алкохол, пушите цигари или преяжда с нездравословна храна, вие поставяте спомагателен стрес върху черния дроб. Ако черният Ви дроб е прекомерно претрупан, той няма да може да разгражда мазнините и да създава сила, тъй че ще се уморите.

По-долу ще намерите най-честите признаци на увреждане на черния дроб и в случай че изпитвате някой от тях, би трябвало да посетите доктор и да помислите за смяна на някои от вашите привички.

Абдоминални болки:  Според Брус Бейкън, професор по вътрешни заболявания и ръководител на гастроентерологията в Университетското учебно заведение по медицина “Сейнт Луис ”, един общ симптом за увреждане на черния дроб са коремните болки. Бейкън споделя, че ще почувствате отичане или болежка в горния десен квадрант на корема. Причината за това е, че дебелият завършек на черния дроб е от дясната страна.

Жълта кожа или очи (жълтеница):  Джамил Уоким-Флеминг, експерт по чернодробното заболяване в клиниката в Кливланд, изяснява, че повреденият черен дроб предизвиква жълто на кожата или очите ви, защото разрешава да се отдели билирубин (жълто съединение) в кръвта ви. Ако черният дроб е здрав, той ще може да се оправи с билирубина, прибавя Флеминг.

Болка в ставите:  Флеминг показва, че повръщането, ставните болки, умората и загуба на вкус са всички взаимосвързани признаци на чернодробно заболяване - основно автоимунен хепатит. Това е положение, при което имунната ви система нападна клетъчните тъкани в черния дроб. Според Националните здравни институти това положение е по-често при дамите, в сравнение с при мъжете.

Кожни петна:  Според Флеминг, в случай че черният дроб не почиства вярно кръвта в тялото ви, проблеми със съсирването могат да се появят покрай повърхността на кожата. Флеминг прибавя, че тези проблеми с кръвосъсирването могат да причинят огромни кожни петна.

Объркване:  Един от признаците за увреждане на черния дроб е, в случай че започнете да изпитвате комплициране. Според Флеминг повреденият черен дроб може да разреши да се натрупа прекомерно доста мед в кръвта и мозъка ви. Това може да докара до признаци, сходни на Алцхаймер. Тя прибавя, че в случай че изпитвате това, възможностите са, че това не е единственият признак, който сте изпитали. Объркването се свързва с напреднало чернодробно заболяване.

 

 

kakvo.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР