Според математикът проф. Николай Витанов има три варианта за разпространението

...
Според математикът проф. Николай Витанов има три варианта за разпространението
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Има три варианта за разпространението на COVID-19 през следващите месеци

Според математикът проф. Николай Витанов има три разновидността за разпространяването на COVID-19 у нас през идващите месеци, това разгласи той в утринния блок на bTV.

Той ги е описал в детайли и в профила си във „ Facebook “:

И така трите сюжета на Витанов
Сценарий 1: Наричам го АКО ИМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА или оптимистичен сюжет
Тук броят на новите случаи пада под 2000 дневно, а броят на смъртните случаи пада под 100 дневно.
Сценарий 2: Наричам го ТИБЕТ поради височината на тибетското плато. При тоя сюжет си стоим на плато над 2000 нови случая дневно (съботите и неделите не ги броим.)Сценарий 3: Наричам го АКО НЯМАМЕ АКЪЛ В ГЛАВАТА. При този сюжет след настоящия спад още веднъж тръгваме нагоре. Възможни аргументи: разпределяне вследствие настоящото положително развиване, завръщане на гастарбайтерите за празниците през декември и януари (известно още като дълъг пас в предаването на заразата), потегляне на възпитаници и студенти на учебно заведение, липса на цялостен локдаун и т. н.
Това са сюжетите на Витанов. Всеки си има име, та да ги отличавате от това, което ви приказват другите.

По думите му устойчивият вид за развиване на обстановката е да паднем под 2000 нови случая и под 100 умряли дневно, т.е. вид 1.

Математикът счита, че позитивният сюжет може да се осуети в случай че помислим, че всичко е свършило. Какъв ще е сюжетът зависи от нас, посочи математикът. Според него изборите няма да повлияят значително на разпространяването на вируса, само че има риск по време на коледните празниците в края на годината, когато у нас се завърнат българи от чужбина които са с по-слабо имунизационно покритие може да окажат отрицателен резултат. Това ще се почувства при започване на идната година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР