Според математика е напълно възможно до десетина дни броят на

...
Според математика е напълно възможно до десетина дни броят на
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Възможно е скоро оздравелите за ден да са повече от новите случаи

Според математика е изцяло допустимо до десетина дни броят на оздравелите да е по-голям от този на новозаразените. Той даже заприказва за завършек на здравната рецесия в ранната пролет, цитира думите му Нова тв.
За огромния брой оздравели с Коронавирус през последните два дни има пояснение, безапелационен е математикът на Щаба. " Рекордът се дължи на огромния брой болни преди 20 дни. Сега огромна част от тези хора се излекуват. Тенденцията е такава, че броят ще продължи да се усилва. И в случай че продължи по този начин, до десетина дни ще надмине и броя на новите случаи ”, счита проф. Витанов.
 Петър Велков: Има нерегистрирана смъртност от Covid-19 и тя е сред 30% и 50% Петър Велков: Има нерегистрирана смъртност от Covid-19 и тя е сред 30% и 50%
" Тестването и спазването на ограниченията са основните детайли ", сподели пред БНР Петър Велков, математик, учител и специалист по ръководство...
За да се случи това би трябвало да помогне и новото отчасти затваряне, което влиза в действие от на следващия ден вечерта. " Отшумяване на пандемията обаче, скоро няма да има. По време на коледните празници и Нова година се чака случаите да се поувеличат и по Ивановден отново ще се тръгне нагоре. След януари, февруари, към този момент през март полекичка ще тръгнем още веднъж надолу, към този момент ще има и ваксина. През април-май месец вървим към отшумяването ”, съобщи проф. Витанов.
Междувременно натискът върху здравната система леко е измършавял. Но цената на рецесията остава извънредно висока. За по-малко от два месеца у нас са умряли 28 медицински лица с Коронавирус. Това прави нов смъртен случай през ден. Страхът към този момент обхвана и ДКЦ-тата. В 11-то да вземем за пример от месец насам имат двама лекари, излезли по лично предпочитание в неплатен отпуск. А екипите от COVID-кабинетите признаха, че са преуморени.
" Само за 2 седмици през нас са минали над 500 души за тест, над 200 рентгенографии. Като имаме и немалка част платени пациенти ”, изяснява доктор Васил Василев, шеф на 12-то ДКЦ в София. Немалък % от посетителите в COVID-зоната идват даже без признаци на болестта. Идвали от боязън. За да не се злоупотребява, пациентите пред COVID-зоните се разделят - тези със признаци и документ от доктор минават гратис, а останалите - заплащат. За да избегнат опашките, от ДКЦ-тата вкараха опцията за опазване на час.
" През онлайн платформата myhealth. Тези, които нямат опция и достъп, могат да се обаждат на телефоните на регистратурата на ДКЦ-то ”, изясни Таня Евтимова, шеф на 11-то ДКЦ в София. Проверка на NOVA демонстрира, че приблизително 30% от пробите в COVID-зоните се оказват позитивни. Част от тях не влизат автоматизирано в системата, тъй като не са PCR.
 МБАЛ Св. Мина няма да се единствено Коронавирус болница, гласи нова заповед на РЗИ Пловдив МБАЛ " Св. Мина " няма да се единствено Коронавирус болница, гласи нова заповед на РЗИ Пловдив
Нова заповед на РЗИ-Пловдив анулира трансформирането на общинската МБАЛ „ Св. Мина “ в напълно Коронавирус болница, заяви на извънре...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР