Според математически изследвания, сме близо до пика на COVID-19, но

...
Според математически изследвания, сме близо до пика на COVID-19, но
Коментари Харесай

Мутафчийски: Близо сме до пика, но не значи, че щом го стигнем и ще тръгнем надолу

Според математически проучвания, сме покрай пика на COVID-19, само че това не значи, че като стигнем пик и незабавно ще почнем да вървим надолу. Това съобщи началникът на Националния спешен щаб генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски на постоянния брифинг за обстановката с ковид.
По думите му, това, че разгласяваме по 10-15-20 заболели дневно от COVID-19, значи, че се оправяме добре. " Безработицата сега е в целия свят ", добави Мутафчийски на въпрос на телевизия " 7/8 ".
" На стопански и политически въпроси няма да давам отговор и няма да се пробвам даже ", посочи генералът, който обаче подсети по какъв начин френският президент Еманюел Макрон говорел за затваряне на граници до Нова година.
Мутафчийски изрази терзание, че да вземем за пример в Сингапур имало внезапно нарастване на болните за последните 24 часа, като той цитира число от над 300 новозаразени за 24 часа. Там доказано болните са общо съвсем 3000 души, съгласно данни на " Джон Хопкинс ". Затова и началникът на Националния спешен щаб изрази безпокойство от втори пик там , правейки съпоставяне сред Сингапур и България като почти равни по величина страни.
Що се отнася до развиването на заболяването, началникът на Националния спешен щаб разяснява, че заболяването се развива доста необичайно в някои случаи – има усъвършенстване в границите на дни, след това утежняване, след това отново усъвършенстване.
На въпрос дали се води статистика на откритите случаи в частни лаборатории, Мутафчийски увери, че тези случаи се наблюдават от РЗИ. Той разяснява и, че доста страни почнали да регистрират като смъртност единствено умряли от ковид, само че не и с съпътстващи болести. Това не се прави в България, по думите на генерала, който посочи, че занапред ще се прави статистически разбор от Национален статистически институт да няма скрита смъртност.
" На всички, които доста схващат от епидемиология, мога да кажа, че повече от 3 случая на нова болест са зараза ", сподели националният здравен контрольор Ангел Кунчев, който посочи, че 3 свързани случая са зараза. Няма аршин " 200 000 " заболели, употребяваме го за грип и то не в този чист тип, съобщи Кунчев.
Още: " Коронавирус: Съединени американски щати е образец за неприятно ръководство на рецесията, в Албания с модификации на полицейския час "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР