Според Мария Захарова това е първият случай в историята, когато

...
Според Мария Захарова това е първият случай в историята, когато
Коментари Харесай

Руски дипломат осъди забраната на полета на България като опасна глупост

Според Мария Захарова това е първият случай в историята, когато управляващите на страната не разрешават даже не аероплан, а частно лице да прелети над тяхна територия, защото съгласно нотата на българското външно министерство самолетът на съветското външно министерство е бил има право да лети над България

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разкритикува решението на България да не разреши на самолета на съветския външен министър Сергей Лавров да прелети над своя територия, в случай че тя е на борда, като " рискова нелепост ", представена от ТААС.

„ Това не е просто безумство, а рисково безумство на клеветник в държавните органи на България. Въпросът е, че въздушните услуги се контролират от Чикагската спогодба за интернационално гражданско въздухоплаване от 1944 година Тя пояснява понятието „ територия на страна “ като „ сухоземните зони и граничещите с тях териториални води под суверенитета, сюзеренитета, закрилата или мандата на такава страна. “ Въздушното пространство не е обхванато от термина „ територия. “ Следователно глобите на Европейски Съюз, които по този начин или другояче са противозаконни, не се ползват за директни полети от лице, което има възбрана за влизане в този щат “, написа тя в канала си в Telegram.
По думите на Захарова, това е първият случай в историята, когато управляващите на една страна не разрешават даже не аероплан, а физическо лице да прелети над нейна територия, откакто съгласно нотата на българското външно министерство самолетът на съветското външно министерство е позволен да прелети над България.

" Сметнаха ли българските чиновници, че можем да използваме сходни ограничения против хиляди чиновници на НАТО, които са в нашите реципрочни черни описи в отговор? Мислеха ли, че са основали рисков казус? Не мисля, че. Кой е упълномощил необразованите служители в София да дискредитират българския народ? Между другото, в този момент сме в Скопие “, добави тя.
Руският външен министър Сергей Лавров дойде в столицата на Северна Македония Скопие за присъединяване в министерската среща на ОССЕ. Самолетът му прелетя над Гърция, макар че в началото беше планувано да лети и през България. Маршрутът беше изменен, откакто българската страна отхвърли да влезе във въздушното си пространство на самолета на Лавров, на борда на който беше Захарова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР