Според мълвата, която се носела сред месопроизводителите и вносители на

...
Според мълвата, която се носела сред месопроизводителите и вносители на
Коментари Харесай

Нови Разкрития За Убития Стаменов Преобръщат Всичко! Властите Трепереха Да Не Лъсне, Вътрешни Изпяха: Не Е Бил Светец! Гръмнат Е Заради

Според мълвата, която се носела измежду месопроизводителите и вносители на месо в България, обратно на писанията, които го героизират, Стаменов не е бил светец и през последните месеци от живота си притискал съществено мастити предприемачи, подозирани от години, че източват Данък добавена стойност посредством мним внос-износ на телешко и свинско, акцентира изданието.

Миналата есен Национална агенция за приходите натоварила ръководения от Стаменов и новооснован отдел " Фискален надзор " да създаде нова система за следене на вноса на месо в България поради подозрения, че годишно от хазната се източват над 200 милиона лв. от нерегламентиран импорт - експорт. Така Стаменов вкарва ново предписание, съгласно което всеки тир, който влизал в България, се разпломбирал на границата, а месото се товарело в различен камион и отново му се поставяла пломба, която се махала единствено в наличието на данъчен при разтоварване у нас, написа седмичникът, представен от Пик.

Според изданието, поради новите правила били съществено ощетени няколко мастити босове в месарския бизнес от Лясковец и Велико Търново, които от години въртели Данък добавена стойност схеми със свинско и телешко.

В месарския отрасъл настойчиво се твърдяло, че предходната есен Иво Стаменов е изискал 200 бона вкупом, който му дал парите против ангажимент камионите с неговата стока да не се разпломбират, Стаменов обаче не спазил уговорката и месарят потърпевш след акции на Икономическа полиция, от което изгубил над 1,5 милиона лв..

В средите се говорело, че Стаменов взел и голям рушвет в шестцифрена сума от наедрял вносител на плодове и зеленчуци от Пловдив, който фактурирал стоката си като магданоз, с цел да не заплаща данъчни ставки, а по-късно изнасял фиктивно за Румъния портокали и лимони и прибирал ДДС-то.

Според осведомени, представени от столичния седмичник, доста по-вероятно било Иво Стаменов да е премахнат поради прибрани пари и несвършена работа, а не поради активността на отдела си по секване на контрабандата на високорискови артикули.

Мафията не би протегнала ръка на някогашен държавен чиновник, който съблюдава закона, без да прибира подкупи. Случаят С Иво Стаменов обаче не е подобен, безапелационни били осведомени с активността на починалия началник.

Колегите на убития Стаменов от Национална агенция за приходите обаче гневно отхвърлят всевъзможни клюки и спекулации и настояват, че той е измежду малцината почтени в структурата.

Месарите съзнателно пускат клюки, че е желал подкупи, с цел да го очернят и да внушат на обществото, че си е заслужил ориста, а истината е, че го гръмнаха, тъй като отхвърляше да договаря с мафията и да прибира пари, гневят се сътрудниците му, представени от изданието.

Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР