Според лекарите сексът е важен за хората в много отношения,

...
Според лекарите сексът е важен за хората в много отношения,
Коментари Харесай

Кардиолози: Има изключителни ползи от редовната сексуална активност

Според лекарите сексът е значим за хората в доста връзки, като не става въпрос единствено за физическо наслаждение.
Сексуалната интензивност може също по този начин да помогне за възстановяване на настроението, подсилване на имунната система, намаление на кръвното налягане и понижаване на риска от преждевременна гибел, като лимитира вероятността от развиване на сърдечносъдови болести, написа сп. "American Journal of Cardiology ".
Специалисти от изследователския институт на Нова Англия са създали изследване с 1120 мъже и дами на възраст под 65 години. Резултатите демонстрират, че постоянният сексуален акт може освен да намали риска от заболявания на сърцето, само че и да понижи неприятните им признаци при вероятно развиване на по-късен стадий.
Активният полов живот също по този начин усилва възможностите за оцеляване след сърдечен удар.
Изследователите са открили, че за хората, които са правили секс повече от един път седмично преди инфаркт, вероятността да получат втори припадък е с 27% по-малка. Периодичната полова интензивност понижава риска с 8%.
Според кардиолозите оптималната периодичност на половия акт е един път седмично. В идеалния случай седмичният секс може да усили възможностите за оцеляване с 37%.
Предишно изследване е открило, че мъжете с по-нередовен сексуален живот са изложени на нараснал риск от сърдечносъдови болести, без значение от това дали страдат от еректилна дисфункция. Авторите му акцентират, че опцията да се прави постоянен секс е симптом за изцяло положително здраве, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР