Според легендата голямото наводнение оставило част от Китай на ръба

...
Според легендата голямото наводнение оставило част от Китай на ръба
Коментари Харесай

Учени с шокиращо разкритие за миналото на Китай

Според легендата огромното наводняване оставило част от Китай на ръба на разрухата, само че Ю съумял да отклони по-голямата част от водата надалеч от хорските поселища.

Досега никой не е считал тази история за освен това от легенда, до момента в който ново проучване, оповестено в Science, не потвърди, че Потопът е с съвсем цялостна сигурност исторически факт.

Международен екип от учени деликатно картографира античните седиментни скали край Жълтата река, когато попада на нещо шокиращо. Според седиментоложките показания мощно наводняване фактически е заляло земите в близост преди хиляди години и сигурно е изглеждало като края на света за всеки, попаднал в гневната буря.

„ Това е било едно от най-големите наводнения, които са се случили на Земята през последните 10,000 години “, споделя един от създателите на изследването – Дарил Грейнджър, професор в катедрата по земни атмосферно-планетарни науки в Университета Пардю, сподели в конференция. Наводнението е евентуално е разрушило селищата, разпростряли се на 2000 км надолу по течението на реката.

С помощта на радиовъглеродно датиране на поредност от скелети на хора, убити и заровени от наводнението, те съумели да открият, че то се е случило през 1920 година прочие н.е. – тъкмо по времето, когато писаните митове споделят, че се е появила династията Ся.

Преди да стане наводнението, мощно земетресение разтресло района и както открива екипът, огромно свлачище блокирало горната част на Жълтата река. Тази естествена язовирна стена, към една трета от Емпайър Стейт Билдинг натрупала вода в продължение на девет месеца, преди да пагубно да се срути.

Геоложките доказателства съответстват необикновено тъкмо с историята за наводнението, разказана в античните текстове, което сочи, че цялата тази митологична история е истина от край до край. Дали тогава и митичната династия Ся няма да се окаже по-скоро истина, в сравнение с небивалица?

Източник: obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР