„Според Конституцията, дори по време на военно положение и извънредно

...
„Според Конституцията, дори по време на военно положение и извънредно
Коментари Харесай

Антон Кутев: В парламентарна република прекратяването на работата на парламента е крачка с 200 години назад

„ Според Конституцията, даже по време на военно състояние и изключително състояние, Народното събрание не приключва работата си. Висшият орган на ръководството в Народното събрание република е Народното събрание. Това, което направиха през днешния ден всички останали, с изключение на Българска социалистическа партия, е, че оставиха държавното управление да изхарчи 4 милиарда. Не просто без публични поръчки, само че и без никакъв надзор от единствения орган, който може да ги управлява - Народното събрание ". Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Антон Кутев пред BG on AIR.

Кутев обърна внимание, че с изключителното състояние Щабът е получил значима задача - да надвият и победят вируса. Оттам нататък, по думите му, този Щаб не отговоря какъв брой хора ще останат безработни, какъв брой хора ще изгубят бизнеса си, какъв брой хора ще имат лимитирани права, а решенията на тези въпроси влизат в пълномощията на Народното събрание. „ Проблемът е изчерпателен. В парламентарна република прекратяването на работата на Народното събрание е крачка с 200 години обратно ", счита още Кутев.

„ Не е време за политиканстване. Въпросът е кой ще отбрани тези жители, които са на ръба на оцеляването си. Няма подозрение, че всички желаеме да изведем хората от тази рецесия. Въпросът е какви са пътищата. Затова съществува актуалният парламентаризъм. В разногласието, като се чуе особеното мнение, да се стигне до верния път ", разяснява Кутев. Той обърна внимание, че депутатите в парламентарна република имат избрана задача. „ Задачи имат и лекарите, и служителите на реда. Ние сме определени, с цел да пазиме гражданските ползи, с цел да намираме способи, по които хората да живеят по-добре. Мнозинството на ГЕРБ избяга, демонстрираха плашливост. За мен това е неприемливо ", съобщи Кутев, като акцентира, че дейностите на държавното управление сега са безконтролни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР