Според компанията за блокчейн анализ Elliptic правителството на Украйна е

...
Според компанията за блокчейн анализ Elliptic правителството на Украйна е
Коментари Харесай

Правителството на Украйна събра криптовалута за 8 милиона долара от дарения

Според компанията за блокчейн разбор Elliptic държавното управление на Украйна е събрало съвсем 8 млн. $ в криптовалути, откакто е разгласило апели в обществените медии за дарения на биткойни и други цифрови токени, съобщи Ройтерс.

Официалният акаунт на Украйна в Twitter насочи апел за дарения в криптовалута в събота след нахлуването на Русия в страната, като разгласява адреси на цифрови портфейли за токени, в това число биткойн и етер.

Вицепремиерът на Украйна Михайло Федоров разгласява в Туитър адресите на портфейлите. "Застанете на страната на народа на Украйна. Вече одобряваме дарения в криптовалута ", написа Федоров, който е и министър на цифровата промяна.

Даренията бяха направени в неделя, когато съветски военни машини навлязоха във втория по величина украински град Харков, а детонации раздрусаха петролни и газови съоръжения през четвъртия ден на сраженията в най-голямото нахлуване против европейска страна след Втората международна война.

Адресите на портфейлите към този момент са получили криптовалута на стойност 7,9 милиона $ от съвсем 11 500 дарения, оповестиха от основаната в Лондон Elliptic. Компанията наблюдава придвижването на цифрови монети в блокчейн - обществена счетоводна книга, в която се записват крипто транзакциите.

Украинското министерство на цифровата промяна не отговори незабавно на запитванията за коментар.

Призивът му за групово финансиране на криптовалути е невиждан. Макар че някои страни като Салвадор са приели криптовалутите, апелът на Украйна за директни дарения е измежду първите по рода си. Не е ясно защо Киев ще употребява тези средства.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР