Според Комерсантъ през февруари доставката на контейнер от Китай до

...
Според Комерсантъ през февруари доставката на контейнер от Китай до
Коментари Харесай

Цените на доставките от Китай и Турция за Русия се удвоиха

Според " Комерсантъ " през февруари доставката на резервоар от Китай до Русия по море е коствала Щатски долар 6000, а през лятото цената е повишена до Щатски долар 11 500. Турция следва същата ценова политика.

Експертите изясняват обстановката с намаляването на конкуренцията, откакто доста задгранични логистични компании се отдръпнаха от дестинациите към Русия, а наложените наказания от своя страна внезапно усилиха търсенето на китайски и турски артикули в Руската федерация. Търговците предизвестяват, че високите транспортни разноски неизбежно ще се отразят на крайните цени на стоките.

През май медиите оповестиха, че Китай внезапно е понижил доставките на високотехнологични артикули за Русия, опасявайки се от налагането на американски наказания. Конкретно, спрямо февруари, вносът на преносими компютри от Китай е намалял с 40%, на смарт телефони - с 66%, а на мрежово съоръжение с 98%.

В отговор на всеобщото евакуиране на непознати марки от съветския пазар, Москва легализира така наречен „ успореден импорт ” на артикули, който заобикаля носителите на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР