Според коментатора на Le Figaro Ерик Земур в публикацията „La

...
Според коментатора на Le Figaro Ерик Земур в публикацията „La
Коментари Харесай

Le Figaro: Тръмп е „самотният каубой” на стража на националните интереси на САЩ

Според коментатора на Le Figaro Ерик Земур в обявата „ La grande transgression de Trump”, светът погрешно възприел известната снимка от срещата на „ Голямата седморка”, на която Доналд Тръмп е седнал против вършиме европейски водачи. Според журналиста, на мнозина им се желае да видят Тръмп „ изолиран”, „ двойкаджията на западния клас”, получаващ поуки от своите сътрудници. Това, съгласно журналиста, би устроило европейските водачи и западните медии, „ издигнали враждебността към американския президент в собствен принцип”.

Снимката обаче в действителност в най-хубавите американски обичаи изобразява Тръмп като „ уединен каубой”, одържал победа над злодеите, е убеден Земур. Друга интерпретация гласи, че на фотографията е изобразен средновековен държател в обграждане на жители – държател, защитаващ ги с оръжие в ръка и явяващ се техен „ сеньор”, не търпящ да го крадат.

Стремежът на Тръмп да пази американските ползи, по-точно ползите на американската работническа класа, а не на немските автопроизводители, не гласуващи за него, добре се вписва в този облик.

В тази традиция на „ освежен феодализъм” американският президент организира през миналата седмица договаряния със севернокорейския водач Ким Чен Ун. Според създателя, Тръмп „ поел върху себе си голям риск”, стискайки ръката и по този метод придал легитимност на „ комунистическия диктатор”, който допреди няколко месеца наричаше „ дребния човек-ракета”, поради решение на въпроса, който дълги години „ тровеше” ръководството на неговите прародители в Съединени американски щати.

Привързаността на Тръмп към правилото за „ двустранна дипломация”, към договореностите тет-а-тет” в ущърб на „ многостранния” метод шокира „ прекраснодушните” европейци и техните медии. Западните елити не имат вяра нито в силата на нациите, ни в суверенитета, ни в мощта на оръжията или в техните водачи, е убеден Земур. На тях им се желае да имат вяра, че „ на следващия ден целият свят ще се ръководи от пазара по маниера на Европейския съюз”.

Земур припомня, че този „ многостранен” метод, в който предимство получават интернационалните организации, всеки ден е подложен под подозрение от все по-голям брой страни като Китай, Русия, Турция, а също по този начин и от Унгария и Полша.

„ Дълго време американците се правеха, че пазят интернационалното право и концепцията за многоликост за да подсигуряват отбраната на своите национални ползи. Тръмп отхвърли това двуличие, считайки, че то се обърна срещу ползите на САЩ” – е безапелационен Земур. И това „ прекосяване на границите” от водача на Съединени американски щати не могат да го простят западните елити нито в Европа, нито в Америка, обобщава Le Figaro.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР