Според командир на полк Азов, един от украинските войници, които

...
Според командир на полк Азов, един от украинските войници, които
Коментари Харесай

Украински командир в Азовстал в Мариупол заяви, че е започнала евакуацията на цивилни

Според пълководец на полк " Азов " , един от украинските бойци, които са в капан в завода, някои цивилни са били евакуирани от стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол след въвеждането на помирение, предаде  CNN.

Капитан Святослав Паламар, заместник-командир на полк " Азов ", съобщи, че прекратяването на огъня, което е трябвало да стартира в 6 ч. локално време, е почнало в 11 ч. локално време.

" Отсега е истина, че и двете страни съблюдават режима за преустановяване на огъня ", сподели той.

Евакуационният ескорт се забави доста - сподели той. " От 6 ч. сутринта чакаме да дойде евакуационният ескорт, който дойде едвам в 18:25 ч. "

 

 

" Доведохме 20 цивилни до уговорения пункт за среща, които успяхме да спасим отдолу под руините. Това са дами и деца. Надяваме се, че тези хора ще отидат на уговорената дестинация, която е Запорожие, територия, следена от Украйна ", сподели Паламар.

" В момента продължава избавителната интервенция, провеждана от военнослужещите на " Азов " - спасяваме цивилните отдолу под руините ", добави той.

" Това са дами, деца и възрастни хора ", сподели той във видеосъобщение в канала на полка в Telegram.

" Надяваме се, че този развой ще продължи и ще успеем да евакуираме всички цивилни ", сподели той.

 

 

" Що се отнася до ранените - тези хора, които се нуждаят от незабавна здравна помощ - за нас е неразбираемо за какво те не се изтеглят и не се разисква евакуацията им на територията, следена от Украйна ", добави той.

" Подчертавам, че желаеме да подсигуряваме евакуацията освен на цивилни жители, само че и на ранените ни военнослужещи, които се нуждаят от здравна помощ. "

По-рано в събота съветската държавна осведомителна организация ТАСС заяви, че група цивилни е напуснала стоманодобивния цех. Кореспондент на мястото на случая заяви за ТАСС, че са излезли общо 25 души, измежду които шест деца на възраст под 14 години. Си Ен Ен не може да ревизира без значение известието на ТАСС.

Смята се, че в стоманения комплекс има стотици хора, в това число десетки ранени по време на интензивните съветски бомбардировки през последните няколко седмици. Последните сателитни фотоси на завода демонстрират, че доста от постройките са превърнати в руини.

Защитниците на завода " Азовстал " обявиха, че в сряда вечерта са били осъществени набези против спонтанния приют в комплекса, което доста усилва броя на ранените.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР