Според класация на страните в момента Израел, Германия и Южна

...
Според класация на страните в момента Израел, Германия и Южна
Коментари Харесай

Кои държави са най-сигурни при защита на хората от коронавирус?

Според ранглиста на страните сега Израел, Германия и Южна Корея оглавяват челните места за най-безопасните страни в света. Тя е направена от лондонската група DEEP KNOWLEDGE GROUP (DKG).

Сред оценените данни за изследването, са информация за това по кое време са били в действие рестриктивните мерки за излизане на хората от домовете им, дали е имало доста нарушавания, степента на рестриктивните мерки за пътешестване, дали има всеобщи проби за ковид и по какъв начин са оборудвани лечебните заведения в другите страни. Анализаторите на DKG употребяват обществени източници на данни за своята ранглиста като Световната здравна организация.

Германия, която е на второ място в цялостната ранглиста и най-безопасната страна в Европа във връзка с отбрана на хората от кори вируса, регистрира изключително положителни резултати. Там към момента няма публично решение дали ще стартира постенно отпадане на рестриктивните мерки.

На трето и четвърто място са Южна Корея и Австралия. В последните седмици Южна Корея постоянно беше давана за образец с това по какъв начин се оправя с ковид.

Други страни от Европа, попадащи на горни места е в класацията, са Швейцария и Австрия - на 11-о и 12-о място. Те също са показани като сполучливо справящи се в спешни обстановки. В Австрия към този момент са отворени дребните магазини, откакто някои от ограниченията отпаднаха.

Италия и Испания обаче са на последно място. Двете страни са едни от най-сериозно засегнатите понастоящем в цяла Европа. От тези дни обаче, стартира последователно разпределяне на ограниченията срещу разпространяването на болестта в двете страни, като се отварят някои магазини. В Испания към 300 хиляди души се връщат по работните си места.

В топ 10 в класацията на страните, които са най-сигурни, са Китай, Сингапур, Хонг Конг, Япония. В Китай карантината завърши, само че по последни данни има нови случаи на болестта.

България не е в страните от топ 40, само че там попадат някои от съседите ни. Гърция да вземем за пример е на 30-о място, а Турция на 36-то.

В ранглиста от над 100 страни, върху която мозъчният център към момента работи, Съединените щати са едвам на 70- о място.

Някои анализатори изясняват за какво Израел изпреварва Германия. Според тях би трябвало да се вземе поради това, че страната е в непрекъснато положение на рецесия и има опит със затварянето на граници, написа SPIEGEL.
 Снимка 475923
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР