Според Кирил Петков президентът трябва да наложи вето, ако промените

...
Според Кирил Петков президентът трябва да наложи вето, ако промените
Коментари Харесай

Кирил Петков: Борисов е българският Мадуро

Според Кирил Петков президентът би трябвало да наложи несъгласие , в случай че измененията в Изборния кодекс минат през гласоподаване в пленарната зала. Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ се включи в митинга пред Народното събрание против измененията в кодекса и по-специално против връщането на хартиената бюлетина.

" Според мен, в случай че мине през зала, несъгласие е най-малкото, което се чака от президента ", разяснява Петков.

" Ако не наложи несъгласие, това още веднъж ще е позиция, която ние не бихме подкрепили. Така че ветото би трябвало да се чака, в случай че се стигне до такава степен ", уточни още той.
Според Петков би трябвало да се отстранен няколко опорки. „ Първата опорка на Борисов е, че надали не тези машини са някакви машини, за които той не знае . Това са машините на Борисов. Според мен българският Мадуро е Борисов, тъй като българският Мадуро Борисов е избрал тези машини “, сподели още съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “.

" Второто - не е обикновено да казваш „ ние сме и за хартиена бюлетина, и за машини “, само че да премахнеш Обществения съвет, да премахнеш всички други неща в средата на нощта ", сподели още Кирил Петков.

Той попита в коя естествена страна Изборният кодекс се трансформира след среднощ . Петков предложи в Народното събрание да се сътвори краткотрайна комисия за измененията в изборното законодателство, в която да се организира спор. „ Тяхната същинска цел не е да има почтени избори. Тяхната същинска цел е да подменят вота на българските жители, да го създадат безшумно, да го създадат в късните часове на деня, само че ние няма да им го разгадаем “, добави той.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ добави, че в сряда тяхната парламентарна група ще влязат в пленарната зала, с цел да предложат основаването на тази комисия. „ Ако откажат и тази комисия за гласоподаване, това значи, че всички български жители ще са наясно, че никой не желае да приказва за почтени избори. Искат да откраднат честния избор на българите “, уточни той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР