Според Киев Русия се опитва да създаде народна република в

...
Според Киев Русия се опитва да създаде народна република в
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Обстрел в Лвов, руската армия настъпва към Киев

Според Киев Русия се пробва да сътвори национална република в Херсон
Сирени за въздушно нахлуване прозвучаха тази заран в няколко елементи на Украйна, оповестява украинската осведомителна организация Укринформ. Аларми бяха в Житомир, западно от столицата Киев, както и в Тернополската, Ровненската, Волинската и Ивано-Франковска области в западната част на Украйна. Сирени са се присъединили и в Краматорск в Източна Украйна.

Множество детонации отекват тази заран край град Лвов, предават екипи на международните организации.  

Според данни на украинската УНИАН, която цитира консуматори на обществените медии, е имало най-малко две доста мощни детонации в града.

Очевидци описват пред Би Би Си, че са чули детонации и в западния град Ивано-Франковск. Летището на западния украински град е ударено тази заран от съветски елементи, разгласи кметът на града Руслан Марцинкив във Facebook.

„ Напомням ви, че задачата на врага е да сее суматоха и боязън “, споделя той. Градът се намира на към 114 км южно от Лвов, където беше ударена база, употребена за военно образование.

Ивано-Франковск е измежду петте области, за които по-рано в събота имаше известия, че са прозвучали сирени за идни ракетни удари. Другите са Житомирска, Тернополската, Ровненската и Волинската и Ивано-Франковска области в западната част на Украйна. Сирени са се присъединили и в град Краматорск в Източна Украйна.

Според Киев Руснаците желаят да инсценират референдум, с цел да основат самостоятелна република в Херсон, който превзеха на 3 март.

„ След сюжета от 2014 година руснаците се пробват обезверено да провеждат подправен референдум, за основаването на една подправена национална република Херсон ", написа украинският външен министър Дмитро Кулеба в „ Туитър “.

„ Предвид обстоятелството, че няма никаква национална поддръжка, това ще бъде режисура ", предвижда първият посланик на Украйна и прикани да се наложат строги наказания против Русия, в случай че сходно нещо се случи.

„ Херсон ще бъде постоянно в Украйна ", безапелационен е Кулеба.

„ Понастоящем нашествениците звънят на членовете на регионалния съвет, с цел да им оферират да сътрудничат и да основат самостоятелна република ", съобщи украинската парламентарна представителка за човешките права Людмила Денисова в „ Телеграм “.

Херсон е първият огромен град, който съветските сили превзеха след нашествието в Украйна, почнала на 24 февруари.

На този декор съветската войска от ден на ден се приближава Киев, заяви Франс прес. Обкръжаването на града става от север, запад и североизток. Снощи беше обявено, че при удари е унищожено и летище, югоизточно от Киев.

Според Би Би Си сега се водят яростни боеве, северозападно от украинската столица, предава БНР. Според консултант на президента Зеленски, градът е под действителна блокада, а армията и доброволци се приготвят да пазят Киев улица по улица.

Късно нощес украинските служби оповестиха за 7 цивилни, измежду които и дете, починали в региона на Киев, след съветска пукотевица по конвои с евакуиращи се, съобщи Ройтерс.

Около 1300 са убитите украински бойци от началото на съветската инвазия на 24 февруари, заяви президентът Володимир Зеленски. На 2 март Русия оповести за близо 500 убити съветски военни, само че съгласно Зеленски те са близо 12 хиляди.

Украйна твърди, че джамия в Мариупол, където се укриват 80 цивилни, измежду тях и турски жители и деца, е била обстрелвана от руснаците. Според човек, който се намира в джамията, представен от Франс прес,  бомбата е паднала на най-малко 700 метра от нея. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР