Според Карл Попър, демокрацията е скучна и досадна работа, но

...
Според Карл Попър, демокрацията е скучна и досадна работа, но
Коментари Харесай

Прилича на преврат: Борисов вече нищо не може да направи

Според Карл Попър, демокрацията е скучна и досадна работа, само че има едно несъмнено преимущество: властта минава от едни ръце в други без принуждение. Можем да продължим това умозаключение в актуалните условия: всяко усилване на демокрацията смалява ролята на силата в структурирането на властта. И противоположното: всяко намаляване на демокрацията укрепва ролята на силата в структурирането на властта.

Не, силата към този момент не е в Борисов

Именно с тази причинност се сблъска в последните месеци министър председателят Бойко Борисов. След като години наред оставяше усещането, че работи за намаляване на демокрацията, най-после всичко опря до силата. И се оказа, че силата не е в него.

Борисов кара джип из нивите, тъй като към този момент не кара влака на страната. Други го карат, откакто съумяха да изземат властта от Борисов. Проведоха един тип държавен прелом - изместиха властта от оня, за който народът въпреки всичко е дал своя вот, към хора, за които народът не е дал своя вот. С избирането на Гешев за основен прокурор този прелом просто ще бъде официализиран. Ще стане ясно в чии ръце е властта, тъй като оттова насетне точно той, а не министър председателят, ще издава разпоредби на държавните институции.

Че Борисов към този момент не е силата в страната - това стана ясно от дълго време. И е несметно коментирано. Вече година и половина следим по какъв начин министър председателят издава някакво предписание, което обаче не се извършва. И той просто отстъпва. Подкарва джипа из нивите в търсене на колхознички, с които да се снима.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР