Според канадския пилот на Уилямс Ланс Строл няма особена пречка

...
Според канадския пилот на Уилямс Ланс Строл няма особена пречка
Коментари Харесай

Ланс Строл не вижда проблем Мик Шумахер да влезе във Ф1 директно от Ф3

Според канадския водач на Уилямс Ланс Строл няма особена спънка за млад гений като Мик Шумахер да влезе непосредствено във Формула 1 от подготвителните серии Формула 3. Мик е наследник на легендата на Формула 1 и седемкратен международен първенец Михаел Шумахер и след запаметяващ се дебют във Формула 3 е доста покрай спечелването на купата този уикенд в последния кръг от шампионата на домашната за германеца писта " Хокенхайм ".
Mick Schumacher eyes #F3 title with #Formula1 'super license' at stake as he seeks to follow in father Michael's footsteps. https://t.co/T1LULNCSFg pic.twitter.com/2tazTp4xgd
— The National Sport (@NatSportUAE) October 12, 2018 Логичната стъпка за 19-годишния Мик е да премине през Формула 2, само че съгласно Строл, който е на неговата възраст и към този момент се състезава във втория си цялостен сезон във Формула 1, това не е наложително. Интересното е, че Ланс печели купата във Формула 3 през 2016 година с италианския тим на Према, за който сега се състезава и Мик Шумахер. " Всичко зависи от самия водач, не толкоз от възрастта му. В случая няма вярно или неверно, а можеш ли да се оправиш с напрежението във Формула 1, или не. Тези, които сме получили късмет и сме се възползвали, сме потвърдили на многото критици, че за нас не е било прекомерно рано. Мик прави работата си на най-високо равнище, а щом от Према са заложили на него, то геният му няма по какъв начин да бъде оспорен. Това се потвърждава и от водачеството му в шампионата на Формула 3 още в дебютния му сезон. Има още един старт и му поисквам да завоюва купата ", разяснява Ланс Строл.
Mick Schumacher is poised to emulate the exploits of his famous father and claim his first Formula Three title this weekend - and take a likely step towards Formula 1. - https://t.co/Pv5AAZripN pic.twitter.com/LefaGi2wjv
— Wheels24 (@Wheels24) October 12, 2018 " Ако продължава да се развива по този начин, не виждам никакъв проблем за Мик да премине непосредствено от Ф3 във Формула 1. Голямото предизвикателство не е голямата мощ на болидите във Ф1, както си мислят множеството хора, които подлагат на критика, без да са се състезавали. С мощността свикваш най-бързо. Най-трудно е да се научиш да настройваш колата по най-хубавия метод с инженерите при разнообразни условия на пистата, както и да схванеш по какъв начин работят гумите. Деградацията им е доста по-различна от която и да е друга спортна серия и няма по какъв начин да си подготвен за това, до момента в който не седнеш и не започнеш да караш ", приключи канадецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР