Според източници от индустрията, производителите на смартфони изпитват дефицит на

...
Според източници от индустрията, производителите на смартфони изпитват дефицит на
Коментари Харесай

Очаква се дефицит на безрамковите дисплеи за смартфоните

Според източници от промишлеността, производителите на смарт телефони изпитват недостиг на безрамкови екрани със съответствие 18:9. Очаква се, че заради огромното търсене и особености на производството на тези екрани, дефицитът ще продължи и през 2018 година.

Става дума за това, че панелите във формат 18:9 се създават съобразено самостоятелните условия на клиентите. Размерът на екраните може да варира според от дизайна на съответния модел. По този метод, всяка поръчка се извършва поотделно и панелът, пуснат за един разработчик може да се доставят единствено на него, а не на голям брой клиенти едновременно.

Всичко това пречи на всеобщото стартиране на безрамкови екрани. Освен това, за производството на панели със съответствие 18:9 отива съвсем 20% повече материал – стъклена поставка, в сравнение с в тази ситуация с по-обичайните екран във формат 16:9.

Източници считат, че заради усилващия се недостиг, в края на третото тримесечие ще се записва двуцифрен растеж на цените на безрамковите панели. В последната четвърт се чака повишаването да продължи.

По оценки на IHS, през 2017 година доставките на екрани във формат 18:9 ще са в границите на 170 милиона бройки, а до 2021 година доставките ще се усилят до 611 милиона единици.

Анализаторите от Counterpoint считат, че през 2017 година на международния пазар ще бъдат доставени повече от 120 милиона смарт телефони с безрамкови екрани, предвид на което делът на тези модели на пазара би трябвало да доближи съвсем 7%. През 2018-та, наклонността ще обхване и доста други производители, вследствие на което доставките на безрамкови апарати ще надвишават 360 милиона броя.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР