Според източници, общият брой на необслужваните активи варира между 30

...
Според източници, общият брой на необслужваните активи варира между 30
Коментари Харесай

Deutsche Bank планира да създаде "лоша банка" за 50 млрд. евро

Според източници, общият брой на необслужваните активи варира сред 30 и 50 милиарда евро и може да съставлява 14% от салдото на банката.

Deutsche Bank възнамерява да преразгледа комерсиалните си интервенции, като сътвори по този начин наречената " неприятна банка ", която да държи десетки милиарди евро активи, както и да свие или приключи своя капиталов бизнес в Съединени американски щати, оповестява Financial Times. Това е част от тактиката на основния изпълнителен шеф Кристиан Севинг за изместване на фокуса на най-големия заемодател в Германия от капиталовото банкиране към транзакционно банкиране и ръководството на активи.

Мерките

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Лoшaтa " бaнĸa щe пycнe зa пpoдaжбa aĸтиви, oцeнeни нa cтoйнocт дo 50 милиарда евро, които ще включват най-вече деривати с дълъг период. Като част от преструктурирането дяловете и лихвените проценти на заемодателя отвън континентална Европа най-вероятно ще бъдат понижени или напълно закрити. Тези проекти се чака да бъдат оповестени от Севинг с финансовите резултати на кредитора за първите шест месеца на годината в края на юли.

Докато дериватите, предопределени за неосновната конструкция, към момента обезпечават прочут паричен поток, цялата облага от покупко-продажбите и затова обвързваните с тях бонуси за тези, които ги управляват, са авансово разпределени. В годините, откогато инструментите са били в началото уговорени, те са се трансформирали в сериозен напън върху капитала на банката поради по-строгото им отнасяне в сходство с новите разпореждания, въведени след финансовата рецесия.

Сега, когато банката разполага с 260 милиарда евро парични средства и ликвидни скъпи бумаги, тя към този момент не разчита на тези активи за паричен поток и може да се опита да ги понижи или да ги продаде на други банки с по-ниски разноски за финансиране и финансов напън. Инвеститорите са подготвени да ги вземат с отстъпка, сподели човек, осведомен с въпроса.

Хората, осведомени с въпроса, споделиха, че в новата конструкция ще влязат най-вече нестратегически активи и тя ще бъде друга от предходната неприятна банка, която съдържаше доста повече губещи активи. От 2012 до 2016 година Deutsche Bank ръководеше такава неприятна банка с към 125 милиарда евро рисково претеглени активи.

Според източници общият брой на необслужваните активи продължава да варира сред 30 и 50 милиарда евро и е допустимо да съставлява 14% от салдото на банката. " Deutsche Bank работи по ограничения за ускорение на трансформацията, с цел да усъвършенства устойчивата си доходност. Ще осведомяваме всички заинтригувани страни, в случай че и когато е належащо ", обявиха представители на банката.

" Намаляването на разноските би трябвало да бъде коренно – има смисъл да сложим всички тези дълготрайни активи с нулев доход в несъществена единица. Сега имаме финансовата независимост и ликвидността да създадем това, което би трябвало да бъде направено. Не можехме да предприемем такива ограничения по-рано, тъй като трябваше да изградим тези буфери ", съобщи един от висшите чиновници на банката.

Слабо показване

Инвестиционната банка на Deutsche Bank отбелязва загуби през последните две тримесечия. Наред с поредност от санкции за кавги за непозволено държание неприятното показване на главната активност на кредитора докара до понижаване на цената на акциите му до под 6 евро - най-ниската в 149-годишната му история.

Германската банка ce oпитвa дa oбъpнe нeгaтивнитe тeндeнции, нo ce cблъcĸвa c пpeчĸи, ĸaтo oбвинeния в пpaнe нa пapи и нeycпeшни cтpec тecтoвe. Oпитът ѝ дa cъздaдe гepмaнcĸи народен " бaнĸoв шaмпиoн " чpeз cливaнe c Соmmеrzbаnk ce пpoвaли пpeз aпpил.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР