Според източника проектопредложението е било изпратено и на двете страни

...
Според източника проектопредложението е било изпратено и на двете страни
Коментари Харесай

ЕС изготвя ново предложение за Сърбия и Косово frognews.bg

Според източника проектопредложението е било изпратено и на двете страни през вчерашния ден. Очаква се двете страни да реализират дефинитивно съглашение след по-малко от година. 

През 2013 година Белград и Прищина се ангажираха с разговор с посредничеството на Европейския съюз за разрешаване на дългогодишни въпроси, само че към момента е реализиран дребен прогрес. Косово остава едно от главните предварителни условия за присъединение на Сърбия към Европейски Съюз.

Във вторник в Тирана президентът на Косово Вьоса Османи-Садриу и сръбският президент Александър Вучич обявиха, че остават на масата за договаряния.

" Ние имаме вяра, че разговорът, воден от Европейския съюз и изцяло подкрепян от Съединените американски щати, е единственият път към реализиране на дефинитивно съглашение, което е концентрирано върху взаимното признание “, сподели Османи-Садриу.

Тя също сподели, че Косово ще кандидатства за участие в Европейски Съюз до края на годината.

Наскоро напрежението сред Сърбия и Косово се появи още веднъж, когато управляващите в Косово започнаха решение да заменят издадените от Сърбия регистрационни номера на коли в райони, където етническите сърби съставляват болшинството, с такива, издадени от косовските управляващи. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР