Според изследване, публикувано в американския вестник: “USA Today” 68% от

...
Според изследване, публикувано в американския вестник: “USA Today” 68% от
Коментари Харесай

Когато видите тези СНИМКИ, завинаги ще откажете дюнерите!

Според проучване, оповестено в американския вестник: “USA Today” 68% от нашето население избира да утоли глада си с дюнер или хамбургер, за разлика от американците, където този % е сведен до 44!

Огромна палачинка, цялостна с задоволително количество месо, пържени картофки, кетчуп, майонеза, поостаряли зеленчуци, голямо количество сол… и какво ли още не, на прекомерно ниска цена. Известно е, че месото – пилешко или свинско, приготвено на грил, е с изключително ниско качество и е най-евтиното, което може да се откри на пазара. Факт е, че мазното месо форсира процеса на стареене на клетката и способства за появяването на сърдечно-съдови болести. Освен това съществува действителна заплаха от натравяне, в случай че то не е изпечено добре. От друга страна пък е потвърдено, че печенето на скара или пърженето не са едни от най-здравословните други възможности за приготвянето на храна, пишат от bb-team.





Основно рискът идва от потреблението на месо с изминал период на валидност или неприятна обща хигиена в заведението.

Чети още - Най-опасните диети на звездите - виж в най-хубавия здравен уебсайт у нас www.zdrave.to.

Сосове в дюнерите

От Агенцията по храните сигнализират, че прекомерно постоянно сосовете към дюнерите са с минал период на валидност или просто високите температури са ги скапали, заради което потреблението им води до тежки хранителни натравяния. Освен това инспекторите коментират, че всеобщата процедура сосовете да се оставят на директна слънчева светлина, а не в ледник води до завъждането на рискови болестотворни микроорганизми в тях.





По тази причина специалистите декларират, че единствено 2 хапки от сандвич, гарниран с рисков сос могат да ни навлекат съществени здравословни проблеми. От Агенцията по храните въпреки всичко обявиха, че непрестанно вършат инспекции на павилионите за храни навън, само че при все поучават хората в жегите да наблегнат на по – леките храни и да заобикалят т.н.р джънк фууд.

Експерти предизвестяват, че в горещия сезон най-опасно е да си купим сладолед или дюнер от улицата – най-много поради метода на предпазване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР