Според изследване на психолозите Сюзън Хайтлер и Шарън Ливингстън, публикувано

...
Според изследване на психолозите Сюзън Хайтлер и Шарън Ливингстън, публикувано
Коментари Харесай

Край на приятелството, ако забележите тези 7 знака

Според проучване на психолозите Сюзън Хайтлер и Шарън Ливингстън, оповестено в изданието Bright Side, единствено 50% от хората, които считаме за другари, ни отвръщат със същото. Те прекарват времето си с нас, тъй като желаят нещо в подмяна или просто тъй като мислят, че да имат доста другари е добре за имиджа им.

Дори другарството ви да стартира с съвместен интерес, във времето може напълно да се промени към нещо същинско и безкористно. Естествено, недоразумения и разногласия постоянно има сред близки хора, само че, в случай че тази връзка ви кара да се чувствате некомфортно и постоянно ви разстройва, може би е време да решите би трябвало ли да продължава по този начин. 
5 навика, които ГАРАНТИРАНО ще съсипят другарства
Какво може да ти коства другарството? Преместване в друга страна? Промяна в метода на живот? Сериозни разлики в мненията? Съвсем не...
Прочети повече
Ето няколко знака, които съгласно психолозите на същото изследване, демонстрират, че е целесъобразно да си преосмислите другарството с тези хора:

1. Приятелят ви кара да се съревновавате с другите му другари.
“Мария ми подари такава страхотна серпантина, тя е същински другар! ”
“Само да желая пари назаем от Ана и постоянно ми дава ”

Приятелят ви непрекъснато приказва за другите си другари, какъв брой добре си прекарват, какъв брой неща му дават. И това ви кара да се чувствате безполезни и не толкоз значими.

2. През по-голямата част от срещите си говорите за проблемите на приятеля си и той несъмнено не се интересува от вашите проблеми.

Говори единствено за совите проблеми в работата, в фамилията, с финансите. Вие сте единствено слушател. В момента, в който желаете да кажете нещо или споделите проблем, виждате, че приятелят ви въобще не се интересува, прекъсва ви или стартира да приказва по телефона. Все си намира причина да не ви слуша.

3. Критикува ви непрекъснато, само че не приема рецензия от вас.
“Изглеждаш по-добре с дълга коса! Кой, с изключение на мен, ще ти каже истината! ”
Бъди най-хубавата в утешаването
Да кажем, че се случи по този начин, най-хубавата ти другарка да завърши дългогодишната си връзка (и по-лошото - тя е изоставена). Тогава е мно...
Прочети повече
Искреността в другарството е доста значима, а градивната рецензия е много потребна. Но токсичният другар не ви щади, като ви споделя, че би трябвало да ходите на фитнес или по-добре да се подстрижете. Целта в тези случаи не е да ви кажат истината, а да ви унижат. Но, в случай че вие вършиме същото, ще се възмути.

4. Вие оферирате да се срещнете по-често от него.
“Оу, извинявай, напълно забравих за нашата среща, сега съм на открито с Мария ”.
Приятелят ви очевидно няма интерес да комуникира с вас и не способства за другарството ви. Ако прекалява с противоположното също не е добре. Ако непрекъснато желае да се срещате и да окупира цялото ви свободно време, е много досадно.

5. Приятелят ви мисли, че ви би трябвало смяна.
Ако имате спор с прочут или на работата, приятелят ви постоянно счита, че вие бъркате, че би трябвало да се държите по-кротко и не по този начин импулсивно, или нещо друго. Във всеки случай все вижда повода във вас, а не в другата страна.

6. Приятелят ви е прочувствено неустойчив с вас - открит и благ или доста леден и апатичен.
Непостоянството и непредсказуемостта в държанието на приятеля ви постоянно ви изкарват от равновесие. Вчера си говорихте прелестно по телефона, а през днешния ден той ви пренебрегва, а вие се питате къде сбъркахте.

7. Постоянно се притеснявате да не кажете нещо несвоевременно, което ще го разстрои.
“Хайде да гледаме кино лентата “Наистина обич! ”
“Не запомни ли, че ненавиждам сантиментални комедии! ”

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР