Според изследване на „Галъп“ няма да има значителна промяна в

...
Според изследване на „Галъп“ няма да има значителна промяна в
Коментари Харесай

Политолог: Български възход и ДБ са с най-голям шанс за успешно съставяне на правителство

Според проучване на „ Галъп “ няма да има забележителна смяна в съотношението на силите в Народното събрание, в случай че в този момент се проведат нови избори. 56% от участниците в проучването желаят да се сформира държавно управление, даже и с цената на взаимни отстъпки. Само 26% са съгласни да има нови избори.

" Самите съществени играчи не са наясно дали ще има държавно управление ". Това сподели за БНР политологът Теодора Йовчева.

„ Започва да назрява такава концепция. Има омекотен звук и осъществяване на срещи. Проучването на „ Галъп “ сочи още, че като се изключи Демократична България и „ Възраждане “, електоратът на останалите партии желае да има държавно управление. При някои партии, като ГЕРБ, това очакване е при 80% от гласоподавателите “, съобщи политологът.

Според Йовчева е значимо кой ще бъде упрекнат за едни възможни нови избори.

„ Тези срещи могат да бъдат прегледани като обезщетителен механизъм на фона на поляризираната и изострена изразителност от преди изборите и малко след тях. Така се приготвя средата за едно вероятно образувано на ръководство след нови избори или с третия мандат “, добави политологът.

Йовчева напомни, че въпросът с бюджета остава неуреден.

„ На консултациите при президента това е една от главните линии. Те не играят ролята на терен за съставяне на държавно управление, а за реализиране единодушие по базови въпроси, като този за бюджета “, сподели Теодора Йовчева.

„ Малко евентуално е нещо да се случи с първия мандат. С втория ще бъде забавно, тъй като имаме тезата за поддръжка от ГЕРБ. „ Продължаваме промяната “ са в патова обстановка. Ако върната несбъднат мандата, тогава рискуват от електорална позиция. Ако го изпълнят и ГЕРБ го поддържа, тогава се слагат според от главния си конкурент “, добави още политологът.

Коментирайки третия мандат, Йовчева съобщи, че:

„ При третия мандат отговорността няма да бъде толкоз ясна на мандатоносителя. „ Български напредък “ и Демократична България имат максимален късмет да създадат държавно управление. Те са допустими за множеството обединения. С третия мандат има най-голяма опция да се сформира държавно управление “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР