Според изследване на Алфа Рисърч, ако парламентаните избори бяха днес,

...
Според изследване на Алфа Рисърч, ако парламентаните избори бяха днес,
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: ГЕРБ рухва до 14,5%, Трифонов диша във врата на БСП

Според проучване на " Алфа Рисърч ", в случай че парламентаните избори бяха през днешния ден, ГЕРБ биха се сринали до 14,5%, Българска социалистическа партия има 10,4%, а неизлязлата още на терен партия на Слави Трифонов " ИТН " е трета политическа мощ с 10,26%. Министър-председателят Борисов се употребява в доверието едвам на 23% от българите, президентът Радев - с 43%. За към 6% от българите е допустима обстановката Слави Трифонов да бъде министър-председател. За 57,2% от българите нито една няма капацитет да се пребори с коруцията.

Българите са разграничени в позицията си за незабавна оставка на държавното управление и провеждането на предварителни избори - 39,3 на 100 са на това мнение, а 36,8 % са за оставане на кабинета до постоянния избор за парламент напролет на 2021 година

В същото време, в случай че изборите са в този момент, в Народното събрание щяха да влязат 6 или 7 партии на база на гласуващите - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " ИТН " на Слави Трифонов, групировката " Демократична България ", Движение за права и свободи, " Изправи се.бг " (Мая Манолова) и вероятно " Обединени патриоти ", които са на кантар за влизане в идващ парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР