Според изследователската компания Gartner до 2020 г. разговорният изкуствен интелект,

...
Според изследователската компания Gartner до 2020 г. разговорният изкуствен интелект,
Коментари Харесай

Microsoft придобива компания за обучение на разговорен AI

Според изследователската компания Gartner до 2020 година разговорният изкуствен интелект, прочут още като чатбот, ще бъде желан инструмент за поддръжка на звената за работа с клиенти в огромните организации. Така че, напълно скоро, в случай че имате въпрос или проблем, евентуално ще би трябвало да го обсъждате с компютър. Технологичните компании би трябвало да са сигурни, че могат да отговорят на тази наклонност и, може би, тъкмо поради това Microsoft преди малко закупи студиото за софтуерен дизайн и разработка XOXCO.

Компанията е известна със своята работа по основаването на разговорни AI и чатботове, като стои за появяването и на Howdy – първият комерсиален бот за Slack, който оказва помощ за планирането на срещи - и Botkit, който дава принадлежности, употребявани от хиляди разработчици в GitHub. Това е и най-новата крачка на софтуерния колос, ориентирана към развиването на изкуствения разсъдък. Преди това, Microsoft закупи Semantic Machines през май, Bonsai през юли, Lobe през септември и най-сетне GitHub през октомври.



Компанията не крие проектите си да форсира темпа на развиване на AI, а придобиването на XOXCO удостоверява това. Тя да вземем за пример започва няколко актуализации, които имат за цел да оказват помощ на бизнеса и организациите да възприемат AI - приложни програмни интерфейси (API), които употребяват оптично различаване на знаци, с цел да намират думи в изображения, да извличат основни изречения и да проучват възприятията, заложени в текст, както и да разпознават лица в изображения. Microsoft също по този начин вкарва и насоки за развиване на виновен всекидневен интерфейс.

Плановете на Microsoft в областта на изкуствения разсъдък са в действителност амбициозни, само че последните вести към организацията сочат, че тя се е насочила към това да направи технологията налична и за по-малки компании. Чрез даването на по-гъвкави благоприятни условия за внедряване на сходни принадлежности корпоративните й клиенти ще бъдат в по-добра кондиция за справяне с непрекъснато изменящите се провокации, което пък значи, че може да се окажем в диалог с компютър надалеч по-рано, в сравнение с мислим.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР