Според изследователите откриването на близо 200 повтарящи се мутации може

...
Според изследователите откриването на близо 200 повтарящи се мутации може
Коментари Харесай

Британска лаборатория публикува генетично проучване на коронавируса

Според откривателите откриването на близо 200 повтарящи се разновидности може да помогне за създаването на медикаменти и ваксини против COVOD-19, съобщи Би Би Си.

Генетична лаборатория със седалище във Англия разгласи, че е постигнала значим прогрес в изследването на новия ковид, което ще помогне да се разработят медикаменти и ваксини.

В изследването откриватели от Университетския генетичен институт на University College London (UCL) анализирали геноми от вируса на COVID-19 при над 7500 души и разпознали съвсем 200 повтарящи се разновидности.

Те откриха, че огромна част от световното генетично многообразие на вируса е намерено в най-засегнатите страни, като прибавиха, че това допуска, че той се е предавал от човек на човек в целия свят от преди края на 2019 година и е циркулирал доста преди да бъде открит за първи път.

Учените са открили 198 повтарящи се разновидности, които разкриват по какъв начин вирусът се приспособява.

Директорът на института Франсоа Балу, който управлява проучването, сподели: “Всички вируси естествено мутират. Мутациите сами по себе си не са неприятно нещо и няма нищо, което да допуска, че SARS-CoV-2 мутира по-бързо или по-бавно от предстоящото. Засега, не можем да кажем дали SARS-CoV-2 става повече или по-малко гибелен и инфектиран. Основното предизвикателство за успеха против вирусите е, че ваксина или лекарство могат да не са към този момент ефикасни, в случай че вирусът мутира. Ако фокусираме напъните си върху тези елементи от вируса, които са по-малко склонни да мутират, имаме по-голям късмет да разработим медикаменти и ваксини, които ще бъдат ефикасни в дълготраен проект ”, сподели Балу.

Изследователите считат, че що се отнася до Обединеното кралство, вирусът наподобява е прониквал в страната няколко пъти, а не посредством индивидуален случай на така наречен „ нулев пациент ”.

Британските управляващи оповестиха в сряда, че общият брой на смъртните случаи от ковид в цялата Англия е 30 076, което е нарастване с 649 за 24 часа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР